Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 13:16

Τα ονομαστήρια του μητροπολίτη Βρεσθένης Θεόκλητου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Λαμπρό αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κολοκυνθούς, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεόκλητου, που άγει τα ονομαστήριά του.

Συλλειτούργησε ο Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, ενώ τους δύο αρχιερείς πλαισίωσαν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Συνοδινός και ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, καθώς και ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Νεάς Ιωνίας αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης.

Στην ομιλία του ο κ. Φιλόθεος τόνισε πως “Είναι μεγάλη ευλογία για την ενορία μας, που με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου μάρτυρος Θεοκλήτου συνεορτάζουμε τρείς σπουδαίους αγίους της Εκκλησίας μας. Την Αγία και Ισαπόστολο Φωτεινή τη Σαμαρείτιδα, τον Άγιο Πορφύριο Επίσκοπο Γάζης και τον Άγιο Θεόκλητο.

“Η χαρά όμως είναι διπλή” είπε ο Επίσκοπος Ρωγών, “καθώς έχουμε την τιμή να βρίσκεται εδώ σήμερα ο εορτάζων Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, που όλα αυτά τα χρόνια μας έχει διδάξει την έως θυσίας αφοσίωση και αγάπη, όπως στην περίπτωση του μακαριστού Χριστοδούλου. Τον ευχαριστούμε και τον ευγνωμονούμε τόσο σε προσωπικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.”

Με τη σειρά του ο μητροπολίτης Θεόκλητος ευχαρίστησε τον κ Φιλόθεο για θερμά τα λόγια του, καθώς και όλους όσους προσήλθαν στη σημερινή εορτή ευχόμενος σε λαό και κλήρο τα “έτη πολλά”.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο κ. Θεόκλητος μοίρασε το αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές των πιστών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ