Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 | 8:42

Τα ονομαστήρια του εόρτασε ο επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος στη Χαλκίδα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στον ναό της Ευαγγελιστρίας Κανήθου Χαλκίδος, όπου από τις 11 Ιανουαρίου ευρίσκεται η Τιμία Κάρα του Αγίου ιερομάρτυρος Ραφαήλ εκ της νήσου Λέσβου, τελέσθηκε σήμερα αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του εορτάζοντος επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, Γενικού Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας, συλλειτουργούντος του μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Η παρουσία του κ. Αγαθαγγέλου πλήρωσε με χαρά τον κλήρο και τον λαό της Χαλκίδος, ιδιαίτερα μάλιστα κατ’ αυτή την ημέρα των ονομαστηρίων του, αφού γεννήθηκε κι ανατράφηκε στην πόλη της Χαλκίδος, συνδέθηκε «εξ’ απαλών ονύχων» με την τοπική εκκλησία, χειροθετήθηκε αναγνώστης από τον μακαριστό μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο Α΄ και διακόνησε ως λαϊκός κατηχητής μέχρι τότε που χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος στην όμορη μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, δια των σεπτών χειρών του τότε μητροπολίτη και νυν Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, αναφερθείς στον άγιο Μεγαλομάρτυρα Αγαθάγγελο, ενώ προσφωνώντας τον επίσκοπο Φαναρίου, αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που επιτελεί στην Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και στην αγάπη με την οποία τιμά την μητρόπολη Χαλκίδος, αλλά και τα αισθήματα σεβασμού και αγάπης που τρέφει για το πρόσωπό του ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός της Χαλκίδος.

Ο επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος αντιφωνώντας, ευχαρίστησε τον κ. Χρυσόστομο για τους καλούς του λόγους και, κυρίως, για το ότι, όπως είπε, κάθε φορά που έρχεται στην γενέτειρά του Χαλκίδα, επιβεβαιώνει το δώρο της αγάπης του Θεού και των αδελφών του και παρεκάλεσε να μην τον λησμονεί κανένας στις προσευχές του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ