Με λαμπρότητα τελέστηκε απόψε ο εσπερινός επί τη εορτή των Αγίων Αθανασίου & Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Πολύδροσο Χαλανδρίου.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος, που φέρει το όνομα του Αγίου Κυρίλλου, συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων των πέριξ ενοριών.

Ο κ. Κύριλλος αναφερόμενος στο πρόσωπο του Μεγάλου Αθανασίου τόνισε πως «υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους πρέπει να καταλάβουμε την αξία του Μεγάλου Αθανασίου. Ο Μέγας Αθανάσιος με την ζωή του τα γραπτά του και την παρουσία του στην Α’ Οικουμενική Σύνοδος, μας ανέλυσε ποιος είναι και τι είναι ο Χριστός. Επίσης απαντάει στο ερώτημα γιατί υπάρχουν οι άνθρωποι και αν έχει νόημα αυτή η ζωή. Ο άνθρωπος εγενετο του οράν τον Θεόν. Ο άνθρωπος υπάρχει για να μπορεί να βλέπει το μεγαλείο και την δόξα του Θεού».

Ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου π. Λάμπρος Ανδρεάκης, καλωσόρισε τον κ. Κύριλλο στο ναό, λέγοντας πως είναι πολύ γνώριμος στην ενορία καθώς πολύ συχνά επισκέπτεται τον Άγιο Αθανάσιο στο Πολύδροσο συνεορτάζοντας και τον προστάτη άγιό Του, Άγιο Κύριλλο Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

Ο Επίσκοπος Αβύδου ευχαρίστησε για τις ευχές και αναφέρθηκε στο πολυσχιδές και πολύ σημαντικό έργο που επιτελείται στην ενορία του Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου.

Ευχαρίστησε τους εφημερίους για την τιμητική πρόσκληση λέγοντας πως “κάθε φορά που βρίσκομαι σε αυτό το ναό, αισθάνομαι πιο δυνατός”, επαίνεσε τους χορούς των Ιεροψαλτών για την άρτια απόδοση των ύμνων, ενώ δέχθηκε τις ευχές κλήρου και λαού για την ονομαστική του εορτή.

Ετικέτες: