Στο Λαύριο εόρτασε και φέτος τον προστάτη Άγιό του ο Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.

Σήμερα το πρωί, ο κ. Νικολαος όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια ανήμερα της εορτής του, ιερούργησε στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου Θορικού Λαυρεωτικής πλαισιωμένος από τους ιερείς της Λαυρεωτικής, παρουσία πλήθους κόσμου, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον Άγιο Νικόλαο.

Στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Μεσογαίας αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Νικολάου, ο οποίος εκτός του ότι τιμάται ιδιαίτερα σε όλο τον ελλαδικό χώρο από τους ανθρώπους της θάλασσας, είναι προστάτης των φτωχών και πως αξίζει να τον μιμηθούμε, καθώς ο Άγιος ως Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας ανέπτυξε έντονη δράση και επεξέτεινε τους αγώνες του για την προστασία των φτωχών και των απόρων ιδρύοντας νοσοκομεία και διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Νικόλαος ευλόγησε τα ψάρια των ψαράδων της περιοχής, πλησίον του παρεκκλησίου και παρακάθισε μαζί τους. Εν συνεχεία, μετέβη στο Επισκοπείο Λαυρίου όπου οι τοπικοί άρχοντες, τα σώματα ασφαλείας, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι πολίτες και λοιποί φορείς των Μεσογείων της Λαυρεωτικής είχαν συγκεντρωθεί για να εκφράσουν τις ευχές τους στον μητροπολίτη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Μικτή Χορωδία ΚΑΠΗ Λαυρίου υπό την μουσική διεύθυνση του μαέστρου Ευτύχη Ζάρμπ παρουσίασε ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα.

Τέλος, επισκέφθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο και τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου, όπου έδωσε τις ευχές του στους υπαλλήλους και στη Διοίκηση επί τη εορτή του προστάτη Αγίου τους, για να καταλήξει στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Λαυρίου όπου παρέθεσε γεύμα στους εμπερίστατους μοναχικούς συνανθρώπους μας και στις πολύτεκνες οικογένειες που δοκιμάζονται αυτά τα δύσκολα χρόνια που διανύουμε, παρουσία των τοπικών αρχόντων, των διοικητών των Σωμάτων Ασφαλείας και αντιπροσωπειών των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λαυρίου.

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Μπερδούσης

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: