Ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην Κέρκυρα, για τη Μνήμη του Πολιούχου της, Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος, με τα Μπάσματα – την επανατοποθέτηση δηλαδή του Ιερού Σκηνώματος στη λάρνακα, όπου και φυλάσσεται – το απόγευμα της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου 2017.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ευχήθηκε στους πιστούς ο Άγιος Σπυρίδων να είναι βοηθός και σκεπαστής της ζωής τους.

Το πρωί είχε τελεστεί στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Αγάθων Ντάτσιος, ο οποίος επεσήμανε ότι ο Άγιος Σπυρίδων μάς διδάσκει κατά πρώτον να έχουμε βαθιά πίστη στον Ιησού Χριστό. Πίστη σημαίνει παραίτηση από τον ίδιον θέλημα και ταυτοχρόνως ακλόνητη εμπιστοσύνη στον Θεό.

Επιπλέον ο Άγιος μάς διδάσκει να καλλιεργούμε στην καρδιά μας, με τον πνευματικό αγώνα, την κατά Χριστόν αγάπη, τον τρόπο δηλαδή υπάρξεως του Τριαδικού Θεού. Ο Χριστός δεν έχει αγάπη, είναι η αγάπη. Αυτός που αγαπά θυσιάζεται και έχει υπομονή.

Ακόμη ο π. Αγάθων σημείωσε ότι ο Άγιος Σπυρίδων βρίσκεται στην Βασιλεία των Ουρανών και πρεσβεύει για όλους μας, αλλά ταυτόχρονα είναι παρών και σωματικώς, εδώ στη γη. Η Χάρις του Παναγίου Πνεύματος διατήρησε άφθαρτο το σώμα του, αποδεικνύοντάς μας ότι ο προορισμός του ανθρώπου είναι ο ουρανός.

Καταλήγοντας ο π. Αγάθων ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Κερκύρας, αλλά και στους πιστούς ο Άγιος Σπυρίδων να σκεπάζει και να ευλογεί την ζωή τους.

Να σημειωθεί τέλος ότι στο μέσον της Θείας Λειτουργίας η Φιλαρμονική Εταιρεία “Μάντζαρος” παιάνισε προς τιμήν του Αγίου Σπυρίδωνος.

(ρεπορτάζ -φωτογραφίες Σπύρος Καρύδης)

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: