Στο Καθολικό του Οσίου Ιερωνύμου της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων Ζάλτσας Βοιωτίας, βρέθηκε σήμερα, ημέρα μνήμης του Οσίου Ιερωνύμου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ο Μακαριώτατος στη σημερινή ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του προσευχήθηκε στο Μικρό Παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και συλλειτούργησε μαζί του ο  Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βολιώτης και άλλοι πατέρες. Στην Ιερά Μονή επισκέφθηκαν τον Μακαριώτατο και του ευχήθηκαν μεταξύ των άλλων οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Μαντινείας κ. Αλέξανδρος, Νικαίας κ. Αλέξιος, Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Σάμου κ. Ευσέβιος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος και Τρίκκης κ. Χρυσόστομος. Επίσης οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σαλώνων κ. Αντώνιος, Γεν. Διευθυντής της ΕΚΥΟ και Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου και πλήθος πιστών.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: