«Τα Κάστρα της Αθήνας» ήταν ο τίτλος της Εορταστικής Εκδήλωσης της Συνάντησης Φοιτητριών και Επιστημόνων του ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου- Χρυσοσπηλαιωτίσσης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου.

H περιήγηση στην μακραίωνη ιστορία, στην αρχαιολογική αξία, στην αδιάλειπτη μέριμνα και στην αδιαμφισβήτητη προσφορά των σημαντικότερων ναών του κέντρου της Αθήνας ήταν το επίκεντρο της Εκδήλωσης.

Πλαισιωμένη από εκφραστικές αφηγήσεις, από οπτικοακουστικές προβολές αλλά και από μία ιδιαιτέρα συγκινητική θεατρική διασκευή ενός αληθινού περιστατικού των τελευταίων ετών, κράτησε αμείωτη την προσοχή των παρευρισκομένων. Τα ξεχωριστά άσματα που τραγούδησε η ομάδα φοιτητριών- επιστημόνων ξεσήκωσαν τον κατάμεστο από κόσμο ναό, που δε δίστασε ν’ακολουθήσει άλλοτε σε αυτά και άλλοτε στις ψαλμωδίες.

Μεγάλο θαυμασμό προκάλεσε η αναφορά και στους «Καστροφύλακες» των Εκκλησιών, δηλαδή στους ιερείς που υπηρετούν σε αυτές νυχθημερόν. Μέσα από ένα οπτικοακουστικό- βίντεο- ντοκουμέντο παρουσιάστηκε η προσφορά του «Καστροφύλακα» Μητροπολίτη π. Νικοδήμου Γραικού, που αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στους κωφαλάλους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Επίσκοπος Θαυμακού και Καθηγούμενος της Μονής Ασωμάτων Πετράκη π. Ιάκωβος, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Boλιώτης, ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βενετσιάνος, ο Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας π. Γεώργιος Καλπούζος, ο Αντιδήμαρχος Αθηνών κ. Μπρούλιας, Αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Χριστιανικής Αδελφότητος Θεολόγων Σωτήρ και πλήθος κόσμου που καταχειροκρότησαν αυτή την ξεχωριστή στο περιεχόμενο, στον συντονισμό, στην ζωντάνια και στην πρωτοτυπία παρουσίαση.

Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του Επισκόπου Θαυμακού π. Ιακώβου καθώς μοίραζε στον κόσμο ένα αναμνηστικό από την Εκδήλωση: «Είναι Υπερήφανη η Αρχιεπισκοπή για το έργο που επιτελείται στον Ιερό αυτό Ναό».

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: