Κωνσταντινούπολη

Τα Θεοφάνεια στο Φανάρι – Παραδόθηκε ο Τόμος Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφανίου στο Φανάρι.

Σήμερα τελέστηκε συλλείτουργο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Μητροπολίτη Κιέβου στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Γέρων Περγάμου κ. Ιωάννη, Τρανουπόλεως κ. Γερμανού, Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, Δαρδανελλίων κ. Νικήτα και Προύσης κ. Ελπιδοφόρου.

Ακολούθως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης απένειμε τον τόμο της Αυτοκεφαλίας και την ποιμαντορική ράβδο στον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιο εν μέσω επιφωνημάτων «Άξιος Άξιος».

Το παρών στο συλλείτουργο έδωσαν ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης της Ελλάδος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μαζί με τον Μητροπολίτη Κιέβου, προέστη της τελετής του αγιασμού των υδάτων στον Κεράτιο Κόλπο.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ορισμένες συνιστώσες του Ουκρανικού εκκλησιαστικού ζητήματος

Μπάτσκας Ειρηναίος: Προσωπική θέσις ως προς την «Θέσιν της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας περί της εν Ουκρανία εκκλησιαστικής κρίσεως”

Γραφείο Ρεπορτάζ

Απάντηση Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων

Σπύρος Παπαγεωργίου

«Έχασε» το δρόμο της προς την ΙΣΙ η απόφαση για την Ουκρανία και κατέληξε σε… επιτροπές

Ανδρέας Λουδάρος

Καθηγητής στην Τιφλίδα απολύθηκε λόγω υποστήριξης της ουκρανικής αυτοκεφαλίας

Σπύρος Παπαγεωργίου

Γεύμα Οικουμενικού με Κύπρου και Αλβανίας στην Αυστρία με «φόντο» το ουκρανικό

Ανδρέας Λουδάρος