Την Κυριακή 13η Οκτωβρίου o Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος ιερούργησε στην Ιερά Μονή Παναγίας Αντιφωνητρίας Μυριοκεφάλων όπου τέλεσε το μνημόσυνο του καταγόμενου από τα Μυριοκέφαλα αοιδίμου Επισκόπου Κισάμου και Σελίνου Ανθίμου Λελεδάκη (1903-1935).

Ακολούθως ο κ. Ευγένιος τέλεσε τον αγιασμό για τα εγκαίνια του κειμηλιαρχείου της Μονής, το οποίο δημιουργήθηκε πρόσφατα με πρωτοβουλία του ιδίου καθώς και του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Ιωάννου Λελεδάκη, Εφημερίου της Ενορίας Μυριοκεφάλων.

Παρών ήταν και ο επικεφαλής της ομάδας που πραγματοποίησε το έργο, ο συντηρητής αρχαιοτήτων και έργων τέχνης-μουσειολόγος κ. Ηλίας Παπαγεωργίου, στον οποίο ο Επίσκοπός μας απένειμε έπαινο της Μητροπόλεως. Σημειωτέον, ότι ο κ. Παπαγεωργίου και οι συνεργάτες του είναι οι δημιουργοί και άλλων δύο εξαίρετων εκθεσιακών χώρων στη Μητρόπολή μας, του νέου Μουσείου της Ιεράς Μονής Αρκαδίου καθώς και του Κειμηλιαρχείου της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή.

Μετά τα εγκαίνια του Κειμηλιαρχείου, στον αύλειο χώρο της Μονής Μυριοκεφάλων, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Νικολάου Δερεδάκη, διδασκάλου, με τίτλο «Ο Επίσκοπος Κισάμου και Σελίνου Άνθιμος Λελεδάκης (1903-1935) κατά το αρχειακό υλικό του Πρωτ. Ιωάννου Λελεδάκη», εκδόσεως της Ενορίας Μυριοκεφάλων.

Tagged: