Με όλη την πρέπουσα επισημότητα, τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής 14 Μαΐου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν του Προστάτου και Πολιούχου της πόλεως των Γρεβενών Αγίου Αχιλλίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β΄ και Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Το σύνολο των ιερέων της Μητροπόλεως, οι πολιτικές, δημοτικές, αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου, οι σημαιοφόροι των σχολείων, μέλη πολιτιστικών συλλόγων, στρατιωτικό άγημα, στρατιωτική μπάντα και όλος ο πιστός λαός της πόλεως, έδωσαν το παρόν για να τιμήσουν τον πολιούχο τους Άγιο και ακολούθησαν την λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Αχιλλίου η οποία αφού διέσχισε το κέντρο των Γρεβενών κατέληξε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Στην εξέδρα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού τελέσθηκε αρτοκλασία και εκφωνήθηκε Θείον Κήρυγμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα ο οποίος αναφέρθηκε στις αρετές που κοσμούσαν τον Άγιο Αχίλλιο και ιδιαίτερα στη μεγάλη αρετή της ταπεινοφροσύνης και προέτρεψε «να θωρακίσουμε την ψυχή και την προσωπικότητά μας με άδολη ταπεινοφροσύνη».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τις αρχές του τόπου, τους συλλόγους, τα σχολεία, τον στρατό, τον φιλάγιο και φιλέορτο λαό, και όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τον Πολιούχο των Γρεβενών Άγιο Αχίλλιο.

Την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, τελέσθηκε Πολυαρχιερατικό Πανηγυρικό Συλλείτουργο, επί τη μνήμη του Πολιούχου και Προστάτου των Γρεβενών Αγίου Αχιλλίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, . Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ και συνιερούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ελασσώνος κ. Χαρίτων και Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Οι Δήμαρχοι Γρεβενών και Δεσκάτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών, ο Διευθυντής Αστυνομίας Γρεβενών, εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Στρατού, πλήθος ευλαβών πιστών και πολλοί κληρικοί της Μητροπόλεως, συμμετείχαν στη Θ. Λειτουργία και τίμησαν τον Πολιούχο μας Άγιο Αχίλλιο.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ο οποίος αναφέρθηκε στη συνάντηση του Χριστού με την Σαμαρείτιδα στο πηγάδι του Ιακώβ και τόνισε ότι ο Χριστός, όπως και τότε, έρχεται να συναντήσει προσωπικά τον κάθε άνθρωπο και έτσι συνάντησε και τον Άγιο Αχίλλιο ο οποίος από την παιδική του ηλικία έμεινε προσηλωμένος στο Χριστό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατός μας κ. Δαβίδ, ευχαρίστησε τους φιλοξενούμενους Αρχιερείς αλλά και όλο τον ευλαβή και πιστό λαό και τις αρχές του τόπου οι οποίοι με την αγάπη τους προς τον Προστάτη και Πολιούχο της πόλεώς μας Άγιο Αχίλλιο, λάμπρυναν και φέτος τον εορτασμό του.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: