Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 | 11:54

Τα «Άχραντα Πάθη» στην μητρόπολη Λαρίσης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με ιερά συγκίνηση οι πιστοί χριστιανοί της Λάρισας υποδέχθηκαν την Δευτέρα του Θωμά 20 Απριλίου 2015, το απόγευμα στην πλατεία αλόγου τα ¨΄Αχραντα Πάθη¨ από την Ιερά Μονή Ταξιαρχών Αιγίου.

Το ιερό κιβώτιο με τα ¨΄Αχραντα Πάθη¨, που περιέχει μεγάλο τεμάχιο τιμίου Ξύλου, τεμάχιο από τον ακάνθινο στέφανο του Χριστού, κομμάτια από την ιερά Χλαμύδα και τον ιερό σπόγγο και λαξευμένο μάρμαρο από τον Πανάγιο Τάφο και που αποτελούν δώρο των Θωμά και Δημητρίου Παλαιολόγων προς τον κτήτορα της Ιερά Μονής Ταξιαρχών Αιγίου και συγγενή τους, Όσιο Λεόντιο, μετέφερε στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Πουλής, Καθηγούμενος της εν λόγω ιστορικής Ιερά Μονής και η συνοδεία του.

Τον π. Καλλίνικο προσφώνησε δια θερμών λόγων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ο οποίος πρωτίστως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιον, με την ευχή και την ευλογία του οποίου εκομίσθησαν τα ¨’Αχραντα Πάθη¨ στην Λάρισα.

Ο π. Καλλίνικος με την σειρά του μεταφέροντας τις ευχές του σεπτού του Ποιμενάρχου κ. Αμβροσίου, μίλησε για την ιστορική στιγμή, κατά την οποία η Λάρισα υποδέχθηκε τα ¨΄Αχραντα Πάθη” του Σωτήρος Χριστού και κάλεσε το χριστεπώνυμο πλήθος να προσκυνήσει με ευλάβεια και κατάνυξη αυτό το ιερό τιμαλφές της πίστεως, ενώ ανέλυσε με τρόπο θαυμαστό την προέλευσή των ¨Αχράντων Παθών¨ και τον τρόπο αφιερώσεως τους στο ιερό μοναστήρι των Ταξιαρχών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ