Τρίτη 30 Μαΐου 2023 | 23:16

Τα… άκουσε από τα παιδιά ο Πατριάρχης Θεόδωρος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τα κάλαντα στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο είπαν σήμερα το πρωί τα μικρά παιδιά νέοι κατέκλυσαν τον πρόσφατα ανακαινισμένο Ναό του Αγίου Νικολάου στην Πατριαρχική Επιτροπεία για να παρακολουθήσουν την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία.

Ο προκαθήμενος του Αλεξάνδρινου Θρόνου, τα…άκουσε από τους νέους μετά την Θεία Λειτουργία στον πρόσφατα ανακαινισμένο Ναό του Αγίου Νικολάου στην Πατριαρχική Επιτροπεία.

Ο κ. Θεοδώρος τους κάλεσε να κομίσουν μήνυμα σε κάθε γωνιά της Γης να έρθουν οι νέοι στη χώρα των προγόνων τους την Αίγυπτο, λέγοντάς τους ότι στη Νειλοχώρα οι Εκκλησίες δεν έκλεισαν ποτέ καθώς τελεί ο ίδιος τις Ακολουθίες ακόμη και αν είναι μόνος του με τον Μητροπολίτη και έναν ιερέα.

«Θα ήθελα να πω στους Αιγυπτιώτες όπου και αν βρίσκονται… να ξέρουν ότι ο Άγιος Νικόλαος, όλες οι Εκκλησίες μας δεν έκλεισαν ποτέ. Οι ακολουθίες γίνονται έστω και αν είμαι ολομόναχος με τον Σεβασμιώτατο και έναν ιερέα. Γεγονός είναι ότι η Ωραία Πύλη ανοίγει, το θυμίαμα ευωδιάζει και ένα κερί μπροστά στον Αγ. Νικόλαο τόσες εκατοντάδες χρόνια πάντα ανάβει. Χρόνια σας πολλά παιδιά μου. Υγεία και χαρά να έχετε… Και σαν πνευματικός σας πατέρας, πείτε και στους φίλους και στις φίλες σας να έρχονται και να αναβαπτίζονται, όχι μόνο στα νερά του Νείλου αλλά στις παραδόσεις των πατέρων μας…», είπε ο Πατριάρχης Θεόδωρος και μίλησε για την ιστορία των Ελλήνων στην Αίγυπτο.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Πατριάρχης Θεόδωρος υποδέχθηκε το εκκλησίασμα και τους νέους στην αίθουσα του Θρόνου, ενώ στη συνέχεια ο Πατριάρχης Θεόδωρος επισκέφθηκε το Ελληνικό Γηροκομείο και την ανακαινισμένη πτέρυγα των Εξωτερικών Ιατρείων του Ελληνικού Νοσοκομείου Καΐρου και το Γηροκομείο των Αραβοφώνων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ