Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα η σύναξη κατηχητών και συνεργατών του νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, αφού καλωσόρισε όλα τα μέλη της νεανικής διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως, τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει η διακονία της κατήχησης στη σημερινή εποχή ως συνέχεια και βασικός άξονας του εκκλησιαστικού βίου.

Η Εκκλησία οφείλει να διατηρεί σθεναρά τον κατηχητικό της ρόλο προς αναγέννηση και συνεχή επανασύνδεση του κάθε ανθρώπου που διψά για τον Χριστό με την αλήθεια του Ευαγγελίου, τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τον Πανοσ. Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνο, Διευθυντή του Ιδρύματος Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος με λόγο βιωματικό και επίκαιρο εξέθεσε την ιστορία του κατηχητικού έργου από τους πρωτοχριστιανικούς χρόνους και εν συνεχεία αναφέρθηκε διεξοδικώς στους σύγχρονους τρόπους και τα μέσα προσέγγισης των νέων με σκοπό την επανασύνδεσή τους με την εκκλησιαστική κοινότητα και την μυστηριακή ζωή.

Η συνάντηση συνέχισε με γόνιμο διάλογο επί της εισηγήσεως του π. Συμεών και έκλεισε με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου για μια καρποφόρα και ευλογημένη κατηχητική χρονιά.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: