Την πρόθεσή τους να βοηθήσουν έμπρακτα και από κοινού τους Σύρους πρόσφυγες που έχουν συγκεντρωθεί στον μεθοριακό σταθμό της Ειδομένης εξέφρασαν, μετά από επικοινωνία που είχαν μεταξύ τους, οι μητροπολίτες Ξάνθης κ. Παντελεήμων και Γουμενίσσης κ. Δημήτριος.

Οι δύο μητροπολίτες συναποφάσισαν να συγκεντρώσουν στις μητροπόλεις τους τρόφιμα και να τα διαθέσουν στους πρόσφυγες προκειμένου να καλύψουν, όσο μπορούν, τις βιωτικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα, η μητρόπολη Ξάνθης, σε ανακοίνωσή της, καλεί τους πολίτες να συγκεντρώσουν εμφιαλωμένο νερό και παιδικά γάλατα στον καθεδρικό ναό της Του Θεού Σοφίας Ξάνθης, από 8 έως 15 Σεπτεμβρίου και ώρες 8:00- 13:00 καί 17:00- 20:00.

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Γουμενίσσης, στη σύναξη των ιερέων της μητρόπολής του, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, κάλεσε τους κληρικούς να συγκεντρώσουν τις επόμενες μέρες στις ενορίες τους παιδικά γάλατα και κρουασάν για να τα διαθέσουν στους πρόσφυγες.

Η πρωτοβουλία αυτή των δύο μητροπόλεων εντάσσεται στο πλαίσιο της προσφοράς από πλευράς Εκκλησίας στον πάσχοντα συνάνθρωπο, ανεξαρτήτως καταγωγής και θρησκείας.

Η Σοφία Καρεκλά έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ. Εργάζεται σε τηλεοπτικά κι έντυπα Μέσα, από το 2006.

Ετικέτες: