Στην σύλληψη και κράτηση του Επισκόπου Μπουντιμίλας Ιωαννικίου προχώρησε η αστυνομία του Μαυροβουνίου εξαιτίας της απόφασής του να προχωρήσει στη λιτάνευση εικόνας του Αγίου Γεωργίου, παραβιάζοντας  έτσι την απαγόρευση των συγκεντρώσεων.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, ο επίσκοπος Ιωαννίκιος, ο μητροπολίτης Αμφιλόχιος και επτά ιερείς ετέθησαν υπό κράτηση τη Δευτέρα, μετά τη λιτάνευση στο Νίκσιτς, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες πιστοί.

Μετά τη σύλληψη των κληρικών, το πλήθος φώναζε συνθήματα υπέρ της άμεσης απελευθέρωσής τους, ενώ η αντιπολίτευση του Δημοκρατικού Κόμματος κάλεσε σε μποϊκοτάζ των εργασιών του Κοινοβουλίου.

Την κίνηση αυτή καταδίκασε και η Εκκλησία της Σερβίας, η οποία ζητάει από Σερβική Κυβέρνηση την άμεση αποφυλάκιση των συλληφθέντων που με το ψευδές πρόσχημα της προστασίας από τον κοροναϊό, βρήκε την ευκαιρία να συγκρουστεί με τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και τους πιστούς της.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο επίσκοπος Ιωαννίκιος είχε καλέσει τους πιστούς να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας.

«Σας παρακαλώ να διατηρήσετε ασφαλείς αποστάσεις μεταξύ σας για να ολοκληρώσουμε τη λιτάνευση με αγάπη και εν ειρήνη. Θα προσευχηθούμε, έτσι ώστε ο Αγιός μας να διώξει την ασθένεια από το Μαυροβούνιο», τους είπε.

Ετικέτες: