Ενοριακά

Σχολή Γονέων στην ενορία του Αγίου Αρτεμίου οδού Φιλολάου

ORTHODOXIA.INFO | Γιώργος Φερδής «Η παιδαγωγική αξία της παραβολής του Ασώτου» ήταν το θέμα της συνάντησης της Σχολής Γονέων της δραστήριας ενορίας του Αγίου Αρτεμίου στο Παγκράτι.

Προσκεκλημένος από τον υπεύθυνο ιερέα Αρχιμανδρίτη π. Άγγελο Ανθόπουλο, ένας νέος κληρικός της Αρχιεπισκοπής, και μάλιστα διάκονος, ο π. Δημήτριος Μανώλης.

Ο π. Δημήτριος Μανώλης, που είναι πτυχιούχος Θεολογίας και κάτοχος Διπλώματος Μεταπτυχιακης Ειδίκευσης στην Λειτουργική Θεολογία της Εκκλησίας, καθώς επίσης και εισηγητής του Γραφείου της Πρωτοσυγκελλίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πραγματεύθηκε το θέμα με τρόπο σύγχρονο, παραστατικό και γλαφυρό αναπτύσσοντας μάλιστα την πατερική θεολογία και εμπειρία της Εκκλησίας μας, από τον Ιερό Χρυσόστομο έως και τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη.

Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις και αναπτύχθηκε ένας γόνιμος και ζωντανός διάλογος, ενώ αναφέρθηκε σε ποιμαντικές εφαρμογές της παραβολής του Ασώτου σε προβλήματα της σύγχρονης εποχής, όπως η μάστιγα των ναρκωτικών, η ενδοοικογενειακή βία και άλλα.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Θεσπιών: «Ο αληθινός πνευματικός ηγέτης ξέρει πότε να σιωπά και πότε να μιλάει»

Γιώργος Δ. Φερδής

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κοντά στα παιδιά της Αθήνας

Γιώργος Δ. Φερδής

O πανηγυρικός εσπερινός των Ταξιαρχών στη Μονή Πετράκη

Γιώργος Δ. Φερδής

Η πανήγυρη της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας στο Παγκράτι

Σπύρος Παπαγεωργίου

O Επίσκοπος Θεσπιών σε αγρυπνία για την Παναγία Γοργοϋπήκοο

Ο πανηγυρικός εσπερινός της Αγίας Γλυκερίας στο Γαλάτσι