Πανηγυρικά εόρτασε και φέτος η Ιερά Σύνοδος την μνήμη του Αποστόλου των Εθνών Παύλου και ιδρυτή της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παύλου οδού Ψαρών.

Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Μεσογαίας Νικόλαος, Κυθήρων Σεραφείμ, Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητος, Κίτρους και Κατερίνης Γεώργιος, Ιωαννίνων Μάξιμος, Ελασσώνος Χαρίτων, ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών και ο Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Θεοχάρης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης Χρυσόστομος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Toν πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Μητροπολίτης Ελασσώνος Χαρίτων.

Το απόγευμα στον Ιερό Βράχο του Αρείου πάγου σε ανάμνηση του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την συμμετοχή Συνοδικών Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος, ετέρων Ιεραρχών και λοιπών κληρικών και μοναχών και του πιστού λαού.

Κατά τον Εσπερινό θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Ιεροκήρυκα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Παπαθωμά, καθηγητή κανονικού Δικαίου του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Tagged: