Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου υπογράφηκε το μνημόνιο συνεργασίας του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος με την Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος και η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων επισημοποίησαν την έμπρακτη συνεργασία τους.

Στο κείμενο που υπεγράφη, ο Διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής συμφώνησαν για τη συνεργασία των δύο φορέων πάνω σε δράσεις που αφορούν σε θέματα επιμόρφωσης και στον σημαντικό ρόλο που αυτά παίζουν στις θρησκευτικές συγκρούσεις μεταξύ ομάδων, αλλά και πάνω στους ειρηνικούς τρόπους επίλυσης διαφορών που ανακύπτουν.

Ταυτόχρονα θα αναζητηθεί η δημιουργία πεδίου ομαλής συνύπαρξης και πρωτοβουλιών που θα εμποδίζουν την εμφάνιση μισαλλοδοξίας και φανατισμών.

ΠΗΓΗ: ecclesia.gr

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: