Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης υπεγράφη το Σάββατο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Το Σύμφωνο υπέγραψαν εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο Γενικός Γραμματέας κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου και εκ μέρους της μονής Χάλκης ο μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, Πρόεδρος της Εφορείας της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης.

Με το Σύμφωνο αυτό εγκαινιάζεται η συνεργασία μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και της μονής, η οποία προβλέπει την παροχή τεχνογνωσίας μέσω ειδικών εμπειρογνωμόνων από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής με άμεσο στόχο την καταλογογράφηση των ανεκτίμητων τόμων της Βιβλιοθήκης της μονής και απώτερο στόχο τη διατήρηση και διάσωση του πνευματικού πλούτου, που φυλάσσεται σε αυτήν.

Μια ημέρα νωρίτερα, ο κ. Παπαϊωάννου επικεφαλής αντιπροσωπείας της Βουλής επισκέφθηκε την μονή της Χάλκης, όπου στεγάζεται η Θεολογική Σχολή, και ξεναγήθηκε στους χώρους της από τον μητροπολίτη Προύσσης και Ηγούμενο της μονής κ. Ελπιδοφόρο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ecclesia.gr

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: