Δε, 15/07/24 | 21:20

Συνεργασία Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών και του Δ.Ο.Μ. για τα ασυνόδευτα ανήλικα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του «Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων» της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Διεθνούς Οργανισμού Μεταναστών υπεγράφη σήμερα το μεσημέρι στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος καλωσόρισε τον επικεφαλής του Οργανισμού κ. Gianluca Rocco, σημειώνοντας πως «υπάρχει η διάθεση να στηριχθεί το πρόγραμμα ασυνόδευτων παιδιών, αλλά υπό προϋποθέσεις». Εξήγησε ότι πρέπει να γίνει προσεκτική επιλογή των παιδιών με βάση την ηλικία τους, αλλά και να είναι δεδομένη η οικονομική ενίσχυση.

«Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε να βοηθήσουμε» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε ότι «όταν μεγαλώσουν αυτά τα παιδιά να θυμούνται αυτούς που τους βοήθησαν», ενώ επεσήμανε, επίσης, ότι «τα σύνορα της Ευρώπης είναι στην θάλασσα και όχι στην Μακεδονία και όλοι οι φίλοι μας και εταίροι έχουν υποχρέωση να φυλάμε αυτά τα σύνορα μαζί».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Οργανισμού εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίησή του γαι αυτήν την συνεργασία και δήλωσε την συμπαράστασή του στο έργο της Εκκλησίας.

Παρέστη, επίσης, ο Διευθυντής του Κέντρου Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Παπασυνεφάκης, ο οποίος θα έχει και την εποπτεία του προγράμματος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την άμεση λειτουργία τεσσάρων δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, ενώ η κάθε δομή θα μπορεί να φιλοξενεί περίπου 40 παιδιά.

Πηγή: Μάκης Αδαμόπουλος | Ecclesia.gr, Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ