Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 | 3:59

Συναυλία βυζαντινής μουσικής στο Λίβανο με διεθνή συμμετοχή ιεροψαλτών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, στο Λίβανο μια διεθνής εκδήλωση βυζαντινής μουσικής που διοργάνωσε η μητρόπολη Βύβλου και Βοτρύων σε συνεργασία με τον δήμο Βηρυττού υπό τον τίτλο “Μια εκκλησία”.

Στην εκδήλωση συμμετοχή 7 σολίστες από διάφορες ορθόδοξες χώρες, καθώς και η 80μέλης χορωδία της Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Όρους Λιβάνου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Nadim Khalaf Hall του θέατρου Antonine Sisters στο Roumieh, στο οποίο συμμετείχαν οι Αρσένιι Ζαϊτσεφ από την Ρωσία, ο π. Alexandru Grigoras από την Ρουμανία, ο αναγνωστης Μελέτιος Κασίντα από το Κονγκό, ο Πρωτοψάλτης Ευάγγελος Γκίκας και η μοναχή Μαριάμ Σκορδά από την Ελλάδα, ο π. Νικόλαος Μάλεκ από τον Λϊβανο και η Ντιβνα Λιουμπόγεβιτς από την Σερβία.

Την συναυλία παρακολούθησαν οι μητροπολίτες Τύρου και Σιδώνος Ηλίας, Ηλιουπόλεως και Σελευκείας Αντώνιος, ο Επίσκοπος Αρεθούσης Ηλίας βοηθός επίσκοπος της Μητροπόλεως Αρκαδίας, καθώς και αρκετοί βουλευτές, πρώην υπουργοί και διπλωμάτες, πλήθος κληρικών και πιστών.

Στο τέλος της βραδιάς, ο μητροπολίτης Βύβλου και Βοτρύων Σιλουανός ευχαρίστησε τους σολίστες και ιεροψάλτες που ταξίδεψαν στο Λίβανο από διάφορα μέρη του κόσμου καθώς και τα μέλη της χορωδίας της μητροπόλεως και τον καθηγητή Γιόζεφ Γιάζμπεκ.

Ολοκλήρωσε την ομιλία κατά την οποία εξέφρασε την έννοια της ενότητας που εμφανίστηκε στους ύμνους που παρουσιάστηκαν την βουβή εβδομάδα και την ενότητα της ελπίδας που συγκεντρώνει τον λαό του Θεού, ο οποίος εκφράζει τη ζωντανή του ελπίδα στην εκκλησία του Θεου ακόμη και στις πιο σκοτεινές συνθήκες.

Gepostet von SEM am Freitag, 19. April 2019

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ