Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 | 22:42

Την Πρέσβυ του Ισραήλ επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συνάντηση εργασίας με την Πρέσβυ του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Irit Ben-Abba είχε σήμερα, Τετάρτη 13 Μαΐου 2015, Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

Η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου αποτελείτο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, και τους κ.Βασίλειο Τζέρπο και Χρήστο Πετρέα, Μέλη.

Η συνάντηση αυτή της Αντιπροσωπείας του Συν. Γραφείου με την κ. Πρέσβυ αποτελεί συνέχεια της συνάντησης εργασίας που είχε κατά το πρόσφατο ταξίδι της στο Ισραήλ με την Εκπρόσωπο του Υπουργού Τουρισμού του Κράτους του Ισραήλ και Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Τουρισμού του Ισραήλ κ. Ahuva Zaquen και συνεργάτες της (10.3.2015).

Ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος αφού παρουσίασε τα Μέλη της Αντιπροσωπείας, αναφέρθηκε στο έως σήμερα επιτελούμενο έργο του Συνοδικού Γραφείου, εντός και εκτός Ελλάδος, με ιδιαίτερη έμφαση στις αναπτυσσόμενες συνεργασίες με άλλες χώρες. Επεσήμανε τις ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις μεταξύ Εβραίων και Ελλήνων στην πατρίδα μας, αναφερόμενος ειδικότερα στους τρόπους με τους οποίους οι Έλληνες χριστιανοί προστάτευσαν τους Εβραίους συμπολίτες τους κατά την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής, κάνοντας μάλιστα ειδική μνεία στη σωτηρία της ιουδαϊκής κοινότητας της Ζακύνθου.

Στη συνάντηση αυτή και οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους για την αγαστή έως και σήμερα συνεργασία, συναντίληψη και τις εν γένει άριστες σχέσεις των δύο λαών σε θέματα που αφορούν την ιστορία, τον πολιτισμό, την θρησκεία και την ανάδειξη και προβολή των ιερών προσκυνημάτων και θρησκευτικών μνημείων. Διαπιστώθηκε δε η αυξανόμενη και στις δύο χώρες τουριστική δραστηριότητα και επισκεψιμότητα.

Η κ. Πρέσβυς από την πλευρά της εξέφρασε τη διάθεση του Υπουργείου Τουρισμού του Ισραήλ για τη βελτίωση των προσκυνηματικών περιηγήσεων των Ελλήνων επισκεπτών στο Ισραήλ και δέχθηκε με χαρά να ενεργήσει υπέρ της πρότασης περί συστάσεως «Κοινής Επιτροπής» συνεργασίας μεταξύ του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, των αρμοδίων Υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού του Ισραήλ και της Πρεσβείας του στην Ελλάδα, καθώς επίσης και των αρμοδίων Υπηρεσιών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, για όλα τα κοινού ενδιαφέροντος θέματα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ