Συνάντηση με την Υφυπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων (Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης) Δόμνα Μιχαηλίδου, είχε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Κρήτης, αποτελούμενη από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, τους Μητροπολίτες Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριο καί Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης αρχιμανδρίτη Πρόδρομο Ξενάκη, και τον Νομικό Σύμβουλο Δημήτρη Μηλαθιανάκη.

Κατά τη συνάντηση, η αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου ενημέρωσε για το πολύπλευρο και πολυδιάστατο φιλανθρωπικό, κοινωνικό καί προνοιακό έργο, το οποίο επιτελούν οι Εκκλησιαστικές Επαρχίες της Εκκλησίας Κρήτης, υπέρ αδυνάτων και εμπερίστατων συνανθρώπων μας. Επί πλέον, επιδόθηκε στην κ. Υφυπουργό αναλυτικό Υπόμνημα με σχετικά αιτήματα Ιδρυμάτων και Φιλανθρωπικών Δομών της Εκκλησίας Κρήτης, καθώς επίσης, κατατέθηκε αίτημα για τη συμμετοχή της Εκκλησίας Κρήτης, σε Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας.

Η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι από πλευράς του Υπουργείου της θα μελετηθούν όλες οι δυνατότητες για τη στήριξη των πολλών και αξιόλογων Φιλανθρωπικών και Προνοιακών Δομών των Εκκλησιαστικών Επαρχιών της Εκκλησίας Κρήτης, τονίζοντας ότι το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας είναι σπουδαίο και ανακουφίζει μεγάλο αριθμό ανθρώπων, πού στερούνται βασικών κοινωνικών αγαθών. Επί πλέον, διαβεβαίωσε την Αντιπροσωπεία ότι το Υπουργείο Εργασίας θα βρίσκεται αρωγός σέ κάθε δράση της Εκκλησίας Κρήτης, για τη στήριξη και την επαύξηση του φιλανθρωπικού Της έργου.

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: