Κόσμος

Συνέδριο «Διαθρησκειακή συνεργασία σε επιλεγμένες χώρες της Αφρικής και στην Πολωνία»

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Το Γραφείο του Πρωθυπουργού της Πολωνικής Δημοκρατίας και το Καρδιναλιακό Πανεπιστήμιο «Στέφανος Βυσύνσκι» της Βαρσοβίας διοργάνωσε το Συνέδριο «Διαθρησκειακή συνεργασία σε επιλεγμένες χώρες της Αφρικής και στην Πολωνία».

Το Συνέδριο έλαβε χώρα στην Βαρσοβία στις 29 Οκτοβρίου και Επίτιμος προσκεκλημένος ήταν ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της Εκκλησίας της Ελλάδος και την διαθρησκειακή συνεργασία στο θέμα της «προσφυγικής κρίσης» στην Ελλάδα.

Την πολωνκή κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ (περί ανθρωπιστικής βοήθειας) κυρία Μπεάτα Κέμπα, η οποία ανακοίνωσε την εκκίνηση του προγράμματος «Ανθρωπιστική Βοήθεια στους Πρόσφυγες στην Ελλάδα» στο οποίο θα συνεργαστούν μερικές Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης είπε πως «τον εν διωγμώ πάντοτε πρέπει να τον δεχόμαστε και να του μάθουμε την αγάπη μας. Η επί τόπου βοήθεια αποτελεί ένα φάρμακο ώστε να μην πρέπει κανεις να φεύγει απο το σπίτι του.»

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Το τελευταίο αντίο στον αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Κλήμη Φιλίππου

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Αξώμης

Βίβλος και Πολιτική- Διεθνές συνέδριο στην Αθήνα

Γραφείο Ρεπορτάζ

Ο Θανάσης Μαρτίνος δηλώνει παρών στην αποκατάσταση των Στροφάδων

Σπύρος Παπαγεωργίου

Δωδώνης: «Δεν ήταν υποχρεωμένος ο Αρχιεπίσκοπος να ενημέρωσει εκ των προτέρων την Ιεραρχία»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Γ’ Πανελλήνιο Συνέδριο Θρησκευτικού Τουρισμού: «Από την Αρχαία Ολυμπία στη σύγχρονη Ηλεία».