Το φλέγον πρόβλημα του εθνοφυλετισμού στην Ορθόδοξη Εκκλησία βρίσκεται στο επίκεντρο του συνεδρίου που διοργανώνουν από κοινού το Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

«Το πρόβλημα του εθνοφυλετισμού στην Ορθόδοξη Εκκλησία: Από το βουλγαρικό σχίσμα μέχρι σήμερα» είναι ο τίτλος του συνεδρίου το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2019 στους χώρους της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Το συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος θα κηρύξει και την έναρξη των εργασιών του, και με την ενίσχυση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Ειδικοί επιστήμονες, με τις εισηγήσεις τους, θα προσεγγίσουν πτυχές του προβλήματος του εθνοφυλετισμού, ξεκινώντας από την εμφάνισή του στη ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και συνεχίζοντας με την εξέλιξή του στο πέρασμα των χρόνων, την αποτίμηση των συνεπειών του για τη ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας και την αντιμετώπιση του ακανθώδους αυτού προβλήματος που συνεχίζει να ταλανίζει τη σύγχρονη Ορθοδοξία.

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: