Τη Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017, ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης συναντήθηκε με τους σπουδαστές του Ινστιτούτου Θεολογίας “Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός” στο Μπαλαμάντ. Η συνάντηση έδωσαν το παρών ο π. Πορφύριος Γεώργκι, Κοσμήτορας του Ινστιτούτου, ο Αρχιμανδρίτης Ρωμανός Ηγούμενος της Πατριαρχικής Μονής της Παναγίας Μπαλαμάντ και κληρικοί.

Αρχικά, ο π. Πορφύριος Γεώργκι, Κοσμήτορας του Ινστιτούτου, καλωσόρισε τον κ. Ιωάννη εκφράζοντας τη χαρά της οικογένειας του Μπαλαμάντ για αυτή τη συνάντηση. Ο

Ο Πατριάρχης απευθυνόμενος στους Σπουδαστές, ανέφερε ότι “το Ινστιτούτο Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Μπαλαμάντ δεν είναι ένα απλό ίδρυμα θεολογικών σπουδών. Είναι ένας χώρος που προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για κάθε μαθητή να αποκτήσει τον Χριστό στην καρδιά του και να αναπτύξει την σοφία και τη γνώση”.

Επίσης, ο κ. Ιωάννης τόνισε τη σημασία της κοινωνικής ζωής, την οποία οι φοιτητές βιώνουν στις σπουδές, τις θείες λειτουργίες και την διακονία στο Ινστιτούτο. Τους ενθάρρυνε επίσης να εργάζονται με πολύ θέρμη για την πνευματική τους ζωή και να εργάζονται για την ακαδημαϊκή τους ανάπτυξη.

Στο τέλος, οι σπουδαστές έψαλαν μερικούς ύμνους εν χορώ, εκφράζοντας τη χαρά τους για την συνάντηση με τον πατέρα και Ποιμένα τους.

Ετικέτες: