Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Σίμωνα, ιεράρχη του Πατριαρχείου Μόσχας στις Βρυξέλλες, κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Βέλγιο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σίμων συμμετείχε αρχικά στο επίσημο δείπνο, το οποίο διοργανώθηκε προς τιμή του Παναγιωτάτου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου. Στο εν λόγω δείπνο συμμετείχε μεγάλος αριθμός προσωπικοτήτων, όπως ο Υπουργός Εσωτερικών Pieter De Crem, εκπρόσωπος των ανακτόρων, ο Καρδινάλιος Jozef De Kesel, Αρχιεπίσκοπος Μαλινών και Βρυξελλών, ο Αποστολικός Νούντσιος στο Βέλγιο και λοιποί Ρωμαιοκαθολικοί Επίσκοπο, Πρέσβεις διαφόρων χωρών και πλήθος κόσμου.

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 ο Αρχιεπίσκοπος Σίμων συνάντησε δεύτερη φορά τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στους χώρους του Καθεδρικού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, με σκοπό να εκδηλώσει τον σεβασμό και την εκτίμησή του προς το πρόσωπό του. Ο Αρχιεπίσκοπος Σίμων δήλωσε ότι αφίχθηκε στο Βέλγιο το 1988 και έως τις ημέρες μας υπάρχει άριστη συνεργασία με τον Μητροπολίτη του Οικουμενικού Θρόνου.

Στην συνάντηση αυτή τον κ. Βαρθολομαίο συνόδευε ο Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο Σίμωνα συνόδευε ο Πρωτοπρεσβύτερος Pavel Nedossekin, μετά την συνάντηση οδηγήθηκαν στο κέντρο του Ναού όπου έψαλλαν το Απολυτίκιο της Πεντηκοστής, στα Ελληνικά και τα Σλαβονικά.

 

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: