Ο Πρόεδρος της Δ.Ε του «Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων» της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Διευθυντής, αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Παπασυνεφάκης, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 1/8/2019 τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής κ. Γεώργιο Κουμουτσάκο για να τον συγχαρούν διά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το μακροχρόνιο και πολυσχιδές έργο του Κέντρου μας στον τομέα της νομικής και ψυχοκοινωνικής στήριξης προσφύγων και μεταναστών, καθώς και των παλιννοστούντων Ελλήνων από χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Ο Εξοχὠτατος κ. Υπουργός, αφού ανέπτυξε το σχεδιασμό του Υπουργείου και τις βασικές κατευθύνσεις της νέας Κυβέρνησης, εξέφρασε το θαυμασμό του για το σημαντικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδος και στον τομέα αυτό. Κοινή επιθυμία και των δύο πλευρών είναι η εκκίνηση εποικοδομητικής συνεργασίας για την επιτυχή και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, την οποία βιώνει τα τελευταία χρόνια η πατρίδα μας.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να διερευνηθεί συγκεκριμένο πλαίσιο δράσεων, οι λεπτομέρειες του οποίου θα οριστικοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και από Συνοδικές Επιτροπές και Συνοδικές υπηρεσίες. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: