Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 | 1:19

Συνάντηση του Επισκόπου Σεϊδανάγιας Λουκά με τον Βουλευτή Γ. Λαζαρίδη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Συνάντηση με τον Βουλευτή της Β’ Θεσσαλονίκης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Γιώργο Λαζαρίδη, είχε σήμερα στη Βουλή ο Επίσκοπος Σαϊδανάγιας κ. Λουκάς του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Ο κ. Λαζαρίδης δέχτηκε με χαρά τον ιεράρχη του Πατριαρχείου Αντιοχείας και είχαν συνομιλία για αρκετή ώρα πάνω σε θέματα που αφορούν τους ορθόδοξους χριστιανούς στη Μέση Ανατολή. Ο κ. Λαζαρίδης ενδιαφέρθηκε να μάθει για το ποια είναι κατάσταση αυτή την στιγμή σε Συρία και Ιράκ με τους χριστιανούς, ενώ ρώτησε αν υπάρχει κάποια εξέλιξη στην υπόθεση των δύο απαχθέντων μητροπολιτών Χαλεπίου.

Επίσης ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενημέρωσε τον Επίσκοπο Σεϊδανάγιας για την προηγηθείσα επίσκεψή του στη Βηρυτό, στις 17-19 Ιουνίου 2017, στο πλαίσιο συνδιάσκεψης όλων των εκπροσώπων των γενοκτονημένων ιστορικών λαών της Μικράς Ασίας.

Εξέφρασε τον θαυμασμό και την βαθειά πίστη και ευλάβεια των χριστιανών του Λιβάνου αλλά και την θαυμαστή συνύπαρξη με τους Μουσουλμάνους.

Ο κ. Λουκάς από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Λαζαρίδη για την υποδοχή. Ανέφερε ότι “οι Χριστιανοί εργάζονται μαζί με τους Μουσουλμάνους σε πνεύμα αγάπης και αλληλεγγύης για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην Συρία. Κάθε Κυριακή οι Εκκλησίες και στη Συρία και στο Λίβανο είναι γεμάτες από πιστούς”.

Τόνισε επίσης την αγάπη που έχουν οι Σύριοι για τους Έλληνες, εκφράζοντας παράλληλα όμως και την λύπη του για το κλείσιμο της ελληνικής πρεσβείας στην Συρία, η οποία παραμένει κλειστή από το 2011, ενώ διατύπωσε το αίτημα να φιλοξενηθούν σε κατασκηνώσεις της χώρας μας παιδιά που έχουν χάσει τους γονείς τους εξαιτίας του πολέμου.

Ευχήθηκε η ελληνική κυβέρνηση να βοηθήσει ώστε να υπάρξει κάποια εξέλιξη για την τύχη των δυο Μητροπολιτών Χαλεπίου Παύλου και Γιοχάνα Ιμπραήμ.

Ο κ. Λαζαρίδης δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση των Ελλήνων προς στο συριακό λαό ξενάγησε τον Επίσκοπο Σαϊδανάγιας στους χώρους του Κοινοβουλίου.

Ο κ. Λουκάς είχε συνάντηση και με τον Αντιπρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Παναγιώτη Σγουρίδη ο οποίος σημείωσε πως “ο ελληνικός λαός στην πλειονότητά του πιστεύει ότι η σταθερότητα στη Συρία εκφράζεται στο πρόσωπο του σημερινού προέδρου της χώρας Μπασάρ Αλ Ασαντ”.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρίδης: «Αυτοί που θέλησαν να φέρουν την ‘’αραβική άνοιξη’’ στην περιοχή, ουσιαστικά επιδίωκαν να φέρουν την αναταραχή.

Πρόσθεσε ακόμα ότι “Ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και ο ελληνικός λαός επιθυμούν την σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή και στέκονται πάντοτε στο πλευρό του συριακού λαού ο οποίος δοκιμάζεται από την δράση του εξτρεμιστικού ισλαμισμού του ISIS».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ