Στις 6 Ιουνίου 2018, ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης υποδέχθηκε στην κατοικία του στη Δαμασκό, αντιπροσωπεία από τη Ρωσία με επικεφαλής τον κ. Ντμίτρι Σαμπλίν, αναπληρωτή της Κρατικής Δούμας και αναπληρωτή πρόεδρο της «Ομοσπονδιακής Οργάνωσης Βετεράνων» της Combat Brotherhood.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας χαιρέτισε θερμά τους επισκέπτες, τους ευχήθηκε μια ευχάριστη διαμονή στη Συρία ενώ ευχαρίστησε τον κ. Σαμπλίν και την «Combat Brotherhood» για οικονομική βοήθεια για την αποκατάσταση του μοναστηριού Αγίας Θέκλας στη Μααλούλα, που καταστράφηκε από τρομοκράτες.

Ο κ. Ιωάννης δήλωσε στους φιλοξενούμενους από τη Ρωσία για τις σχέσεις μεταξύ της Εκκλησίας της Αντιόχειας και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σημειώνοντας ότι αυτές οι σχέσεις έχουν γίνει ακόμη ισχυρότερες τα τελευταία χρόνια. “Είμαστε ευχαριστημένοι από τις εξελίξεις στον ακαδημαϊκό χώρο και ελπίζουμε ότι οι κοινές μας προσπάθειες θα δώσουν αποτελέσματα και θα ενισχύσουν την ενότητά μας”, πρόσθεσε.

Εκ του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: