Την επίσκεψη εργασίας προς την Κύπρο, άρχισε στις 17 Σεπτεμβρίου 2017, κατόπιν ευλογίας του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Στον αερολιμένα της Λάρνακας τον Ιεράρχη υποδέχθησαν ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας και ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κυπριακή Δημοκρατία κ. Σ. Οσάντσι.

Στις 18 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο. Εκ μέρους του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας διαβίβασε προς τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας Κύπρου πρόσκληση να μεταβεί στη Μόσχα, προκειμένου να συμμετάσχει στους εορτασμούς εκατονταετηρίδος ανασυστάσεως του Πατριαρχικού θεσμού στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας. Ακόμη τα μέρη συζήτησαν θέματα, τα οποία αφορούσαν στις διμερείς σχέσεις μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας και Κύπρου καθώς και τη διορθόδοξη συνεργασία γενικά.

Επίσης στη συνάντηση παρέστη ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας και ο Πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί διορθοδόξων υποθέσεων.

Αυθημερόν μέσω Αθήνας ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη. Στον αερολιμένα της Λάρνακας τον Πρόεδρο του ΤΕΕΣ προέπεμψαν ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας και ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κυπριακή Δημοκρατία κ. Σ. Οσάντσι.

Πηγή: Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info