Συνάντηση με τα ηγουμενοσυμβούλια των μονών της μητρόπολης Κορίνθου

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Κροκίδειο αίθουσα στην Κόρινθο συνάντηση των Ηγουμενοσυμβουλίων όλων των Ιερών Μονών, Ιερών Ησυχαστηρίων ως και των υπευθύνων των Μοναστικών Κτισμάτων της Αποστολικής Μητροπόλεως Κορίνθου μετά του Μητροπολίτου Αυτής κ. Διονυσίου με την ευκαιρία της ενάρξεως του νέου έτους.

Μέσα σε κλίμα εγκαρδιότητος, που διασφαλίζει το ανύστακτο πατρικό ενδιαφέρον του μητροπολίτη Κορίνθου για τις Μονές αλλά και η υιϊκή διάθεσις της εν Χριστώ υπακοή των Ιερών Αδελφοτήτων των Μονών προς τον Επίσκοπόν τους, συνεζητήθησαν πνευματικά, διοικητικά, διαχειριστικά ως και πάσης φύσεως θέματα, που αφορούν στην ομαλή λειτουργία και περαιτέρω πνευματική πορεία των Ιερών Κοινοβίων της μητρόπολης Κορίνθου.

Στην συνάντηση αυτή, παρίστατο και ο Νομικός Σύμβουλος της μητρόολης Κορίνθου κ. Πέτρος Θωμαῒδης, Δικηγόρος Κορίνθου και μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, ο οποίος και έλαβε τον λόγο διευκρινίζοντας συγκεκριμμένα Εγκύκλια Σημειώματα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, που ήδη είχαν λάβει τα Ηγουμενοσυμβούλια.

Ακολούθησε επικοδομητικός διάλογος και η συνάντηση έληξε με την έκφραση ευχαριστιών εκ μέρους των Ηγουμενοσυμβουλίων γιά την πατρική μέριμνα και την ολόθυμη αγάπη του κ. Διονυσίου προς τας Ιερά Κοινόβια της Μητροπόλεως του.

Tagged: