Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 21:18

Συνάντηση με αξιωματούχους των ΗΑΕ είχε ο Πατριάρχης Αντιοχείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επισκέφθηκε την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, τον Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ, Πρεσβευτή του Αμπού Ντάμπι και Αναπληρωτή Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ.

Ο κ. Ιωάννης συνοδευόταν από τον Μητροπολίτη Αρκαδίας Βασίλειο, τον Μητροπολίτη Βαγδάτης & Κουβέιτ Γαττάς, τον Επίσκοπο Εμιράτων Γρηγόριο και τον Αρχιμανδρίτη Παρθένιο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ καλωσόρισε τον Πατριάρχη και την συνοδεία του, επαινώντας την παρουσία της Εκκλησίας της Αντιόχειας στα ΗΑΕ.

Από την πλευρά του, ο κ. Ιωάννης ευχαρίστησε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που παραχώρησαν τη γη για να εγκαινιάσουν τον Καθεδρικό Ναό του Προφήτη Ηλία. Εξήρε τις αξίες του διαλόγου που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση των ΗΑΕ.

Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου Πατριάρχης Αντιοχείας και η συνοδεία του είχαν συνάντηση με τον Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ράσιντ Αλ Μακτούμ, Αντιπρόεδρο και Πρωθυπουργό των ΗΑΕ και Κυβερνήτη του Ντουμπάι.

Η συνάντηση αφορούσε την κρίση στη Μέση Ανατολή, την ανάγκη για ειρήνη στη Συρία και τη διατήρηση της σταθερότητας του Λιβάνου.

Οι δύο πλευρές εξέτασαν επίσης την τρομοκρατία, τη βία και τις απαγωγές στην Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων των Μητροπολιτών Χαλεπίου, οι οποίοι απήχθησαν πριν από περίπου πέντε χρόνια.

Στη συνάντηση τονίστηκαν οι σχέσεις θρησκευτικής και πολιτιστικής αδελφοσύνης, οι οποίες χαρακτηρίζουν τα ΗΑΕ και το Ντουμπάι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ