Μετά από τις συγκεντρώσεις των Μανιατών σε Λακωνία και Πειραιά και το ψήφισμα που εξέδωσαν για την στήριξη του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως ως τον ιδανικότερο για να αντικαταστήσει τον μακαριστό Μητροπολίτη Χρυσόστομο στο θρόνο της Μάνης, σήμερα επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στον οποίο μετέφεραν το αίτημα αυτό.

Αναλυτικά το Ψήφισμα της 28ης Ιανουαρίου καθώς και το Δελτίο Τύπου της σημερινής συνάντησης με τον Αρχιεπίσκοπο:

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΝΙΑΤΩΝ στον Πειραιά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΝΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα, Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, συγκεντρωθήκαμε στον Πειραιά, την δεύτερη πατρίδα μας, οι Μανιάτες που κατοικούμε σε Πειραιά και Αθήνα και έχουμε άρρηκτους δεσμούς με την Μάνη και ομόφωνα αποφασίσαμε:

Να ζητήσουμε με σεβασμό από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να ακούσει την φωνή μας και να μην αγνοήσει την ιερή μας επιθυμία, που δεν είναι άλλη από την εκλογή ως νέου Μητροπολίτη της Ι. Μ. Μάνης, του προσώπου που γνωρίζουμε εδώ και είκοσι έξι χρόνια, που διακονεί την εκκλησία της ιδιαίτερης πατρίδας μας άψογα. Ο ακούραστος εργάτης του Ευαγγελίου, ο κληρικός που αφιέρωσε τη ζωή του και είναι πανταχού παρών στην κάθε σπιθαμή του τόπου μας. Ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Λαμπρινάκος.

Να καταστήσουμε σαφές προς όλους, ότι είναι καθολική η απόφαση στήριξης της επιλογής αυτής και η προτροπή προς τα μέλη της Ιεράς Συνόδου να μην την αγνοήσουν και να την αξιολογήσουν κατάλληλα.

Να ζητήσουμε από τον Τοποτηρητή της Ι. Μ. Μάνης Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο να μεταφέρει την κοινή μας θέληση σε όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας και στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Να συναντηθούμε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και να του μεταφέρουμε με σεβασμό την κοινή μας επιθυμία.

Να είμαστε όλοι παρόντες την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018, ημέρα της εκλογής του Νέου Επισκόπου της Ι. Μ. Μάνης, στην Ιερά Μονή Πετράκη (έδρα της Ιεράς Συνόδου), όπου με ευπρέπεια και σεβασμό θα περιμένουμε το αποτέλεσμα της εκλογής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση επιτροπής Μανιατών
με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος

Η επιτροπή που συστάθηκε από τις συγκεντρώσεις των Μανιατών στο Γύθειο και στον Πειραιά, με αποκλειστικό σκοπό να μεταφέρει την ιερή επιθυμία όλων των Μανιατών για το πρόσωπο που θα εκλεγεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 7 Φεβρουαρίου 2018, επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και μετέφερε την πάνδημη απαίτηση των Απανταχού Μανιατών να αναδειχθεί ως νέος Μητροπολίτης Μάνης ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Λαμπρινάκος.

Μάνη, 30 Ιανουαρίου 2018
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΝΙΑΤΩΝ

ΠΗΓΉ: ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ

Οι φωτογραφίες είναι από την συγκέντρωση στον Πειραιά στις 28 Ιανουαρίου.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: