Ελλάδα

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αθηνών με τον βουλευτή Λάρισας Γ. Κατσιαντώνη

Συνάντηση με τον βουλευτή της Ν. Δ. κ. Γιώργο Κατσιαντώνη είχε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος στην έδρα της Αρχιεπισκοπής.

Οι δύο άντρες συζήτησαν για θέματα της εκκλησιαστικής επικαιρότητας, όπως ο ρόλος των Θρησκευτικών στα σχολεία, οι συνέπειες της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον νέο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο και τα καθήκοντα που αναλαμβάνει σε μια Μητρόπολη με μεγάλη ιστορία.

Ο Βουλευτής Λάρισας εξέφρασε τον σεβασμό του στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στην Εκκλησία της Ελλάδας, για τη σημαντική συμβολή τους, μέσα από ένα θεάρεστο πνευματικό και κοινωνικό έργο, στη στήριξη των πολιτών της χώρας.

«Η πατρίδα μας έχει μια μακραίωνη ιστορία, που είναι αδιαμφισβήτητη παγκοσμίως, και όλοι εμείς που κουβαλάμε αυτή τη βαριά ταυτότητα δεν μπορούμε να είμαστε απαθείς και σιωπηλοί, όταν διακυβεύονται τα εθνικά συμφέροντά μας» τόνισαν ο κ. Ιερώνυμος και ο κ. Κατσιαντώνης, σημειώνοντας ότι ως προτεραιότητα σε αυτή τη χώρα θα πρέπει να τεθεί ο άνθρωπος, στον οποίο κράτος και Εκκλησία, θα συμβάλλουν για «Ανάστασή» του με όλες τους τις δυνάμεις.

Ανέφεραν δε ότι θα πρέπει να γίνουν βαθιές τομές στην παιδεία, την υγεία, την εξωτερική πολιτική, αλλά και την οικονομία, με τον βουλευτή Λάρισας να συμπράττει στην ανησυχία του Αρχιεπισκόπου για μια Ελλάδα «υπό διωγμόν», αφού, λόγω της οικονομικής κρίσης, χιλιάδες νέοι αναγκάζονται να μεταναστεύσουν.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης Αθανασίου

Σοφία Καρεκλά

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό της Αθήνας- Καταδίκη των επιθέσεων στη Ν. Ζηλανδία

Σοφία Καρεκλά

Θεμελίωση ναού του Οσίου Ιερωνύμου στον Αυλώνα Αττικής

Γιώργος Δ. Φερδής

Ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε τη μνήμη των Ιερολοχιτών

Μαρία Αχιλλεοπούλου

Ζ’ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την Ελληνική Επανάσταση

Σπύρος Παπαγεωργίου

Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος: «Προτιμότερη η σιωπή» αντί χειροτονητήριου λόγου

Σοφία Καρεκλά