Την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών, η Συμφωνία Βυζαντινής Μουσικής του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Περιφερείας Αττικής.

Τα μέλη απέδωσε η Μεγάλη Χορωδία του Συνδέσμου, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Ηλία Τούμπα-Ρεδιάδη καθώς και η Πολυφωνική Χορωδία “Άγιος Αλέξανδρος” υπό την διεύθυνση του κ. Χ. Στεργιόπουλου-Ρούμπα.

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο ομότιμος Καθηγητής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής κ. Αθανάσιος Βουρλής, ο οποίος ανέλυσε την μουσικολογική και υμνολογική αξία του Τροπαρίου της Κασσιανής, το οποίος στην συνέχεια έψαλε η χορωδία του Συνδέσμου.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & πάσης Ελλάδος εκπροσώπησε ο Επίσκοπος Ανδρούσης Κωνστάντιος, ενώ παρευρέθησαν επίσης ο Άρχων Πρωτοψάλτης Διαμαντής Μαυραγάνης, ο ομότιμος Καθηγητής Ι. Λάππας, η εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων κ. Λογιάδου, ως εκπρόσωπος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ι.Α.Α παρέστη ο κ. Τζωρτζιδάκης πολλοί ιεροψάλτες και ιερείς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Εκ μέρους του του Συνδέσμου Ιεροψαλτών ο κ. Ηλίας Τούμπας ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ναού, Αρχιμανδρίτη Νικόλαο Κατσαφαρόπουλο για την φιλοξενία της εκδήλωσης.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: