Πε, 13/06/24 | 0:38

Συμφωνία Βυζαντινής Μουσικής στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών, η Συμφωνία Βυζαντινής Μουσικής του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Περιφερείας Αττικής.

Τα μέλη απέδωσε η Μεγάλη Χορωδία του Συνδέσμου, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Ηλία Τούμπα-Ρεδιάδη καθώς και η Πολυφωνική Χορωδία “Άγιος Αλέξανδρος” υπό την διεύθυνση του κ. Χ. Στεργιόπουλου-Ρούμπα.

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο ομότιμος Καθηγητής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής κ. Αθανάσιος Βουρλής, ο οποίος ανέλυσε την μουσικολογική και υμνολογική αξία του Τροπαρίου της Κασσιανής, το οποίος στην συνέχεια έψαλε η χορωδία του Συνδέσμου.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & πάσης Ελλάδος εκπροσώπησε ο Επίσκοπος Ανδρούσης Κωνστάντιος, ενώ παρευρέθησαν επίσης ο Άρχων Πρωτοψάλτης Διαμαντής Μαυραγάνης, ο ομότιμος Καθηγητής Ι. Λάππας, η εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων κ. Λογιάδου, ως εκπρόσωπος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ι.Α.Α παρέστη ο κ. Τζωρτζιδάκης πολλοί ιεροψάλτες και ιερείς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Εκ μέρους του του Συνδέσμου Ιεροψαλτών ο κ. Ηλίας Τούμπας ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ναού, Αρχιμανδρίτη Νικόλαο Κατσαφαρόπουλο για την φιλοξενία της εκδήλωσης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ