Με την αθρόα συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στον κατάμεστο Ναό του Γηροκομείου Ανδρών Κορίνθου, η προγραμματισμένη ετησίως Εκδήλωση Οικονομικής Ενισχύσεως Παιδιών «Υποτροφίες 2015», από την Ι. Μητρόπολη Κορίνθου.

Πρόκειται περί της από ετών θεσπισμένης τελετής «προικοδοτήσεως», η οποία λόγω των δύσκολων οικονομικών καταστάσεων, που μαστίζουν την χώρα μας, έλαβε, με προσωπική μέριμνα του μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, χαρακτήρα άμεσης βοήθειας- Υποτροφίας με την οικονομική ενίσχυση 90 σπουδαστών, φοιτητών και μαθητών με το χρηματικό ποσό των 1.000 € ο καθένας.

Της Εκδηλώσεως προηγήθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν των Αγίων Ακύλα και Πρισκίλλης, χοροστατούντος του μητροπολίτη κ. Διονυσίου, ο οποίος με αφορμή την μνήμη των Αγίων Προστατών της Χριστιανικής συζυγίας, ομίλησε για τον θεσμό της Οικογένειας, που δυστυχώς χειμάζεται ποικιλότροπα. Επίσης, αναφέρθηκε στο έργο της Εκκλησίας, που έρχεται αρωγός στις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει η οικογένεια σήμερα, αλλά και στην πολιτική κατάσταση της χώρας και στην προσπάθεια που γίνεται εσχάτως να τεθεί ακόμα και αυτό το σημαντικό φιλανθρωπικό έργο, που η Εκκλησία επιτελεί, υπό «κηδεμονία».

Την Εκδήλωση πλαισίωσαν με αγάπη, συμπάθεια και σεβασμό ο Κλήρος της Μητροπόλεώς μας ως και πλήθος πιστών, που προσευχόμενοι εξέφρασαν ιδιαίτερα θερμά τα συναισθήματά τους για την πρωτοβουλία της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεώς μας, η οποία με συνέπεια ακολουθεί την φιλελεήμονα παράδοση, που ο ίδιος ο Ιδρυτής της Απόστολος Παύλος μας κληροδότησε.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: