Λαμπρό αρχιερατικό συλλείτουργο για τα 20 χρόνια ποιμαντορίας του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.Νικολάου τελέστηκε σήμερα στην Υπάτη, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, με πρωτοβουλία του Εκπολιτιστικού – Επιμορφωτικού Συλλόγου Υπαταίων «Οι Αινιάνες» .

Η παρουσία του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Γεωργίου που μετέφερε χαιρετισμό του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, του Μητροπολίτη Ανδριανουπόλεως Αμφιλοχίου, επικεφαλής του Οικουμενικού Πατριαρχείου που ανέγνωσε μήνυμα του κ. Βαρθολομαίου και του Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Χρυσοστόμου, προκάλεσαν την συγκίνηση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος που ζήτησε μόνο, τις ευχές τους, να συνεχίσει ορθοδόξως και ευπρεπώς τη διακονία του στην τοπική εκκλησία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε κέρασμα στον προαύλιο χώρο του Ναού κατά τη διάρκεια του οποίου τα μέλη του χορευτικού του Συλλόγου παρουσίασαν πρόγραμμα παραδοσιακών τηνιακών χορών.

Στη συνέχεια οι Αρχιερείς με τις συνοδείες τους μετέβησαν στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγάθωνος όπου προσκύνησαν την θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας, το άφθαρτο και ευωδιάζον σκήνωμα του οσίου Γέροντος Βησσαρίωνος και την τιμία Κάρα του Οσίου Αγάθωνος του οποίου την μνήμη εορτάζει σήμερα η Εκκλησία μας.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info