Παρουσία σύσσωμης της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Σάββα, για τη συμπλήρωση 15 ετών Πατριαρχίας του Θεόδωρου Β’.

«Tα μάτια μου είναι γεμάτα δάκρυα», είπε ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου στην ομιλία του. Ανασύροντας μνήμες από τον Οκτώβρη του 2004, όταν ανέλαβε το πηδάλιο της Εκκλησίας του Αποστόλου Μάρκου, μίλησε για τα συναισθήματα και τις πρώτες σκέψεις του, όταν ακούσθηκε σε ολόκληρο το ναό η λέξη «Άξιος». Περιέγραψε την εικόνα όταν ο γέροντας μητροπολίτης Αξώμης Πέτρος είπε από την ωραία πύλη «έχουμε Πατριάρχη τον Θεόδωρο».

«Κοίταξα στον εσταυρωμένο και είπα Θεόδωρε, τώρα πια δεν είσαι ο Επίσκοπος, είσαι ο Πατέρας για όλους αυτούς τους ανθρώπους», είπε ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρνου Πατριαρχείου και αποκάλυψε τις σκέψεις του όταν βγήκε στην ωραία πύλη, «… σκέφθηκα Θεόδωρε πάρε το μπαστούνι σου βάλε αγάπη μέσα σου και προχώρα».

«Σήμερα πανηγυρίζει η Αλεξάνδρεια, σήμερα πανηγυρίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αφρικής, σήμερα πανηγυρίζει η Ορθόδοξη Ιεραποστολή. Σήμερα εορτάζει, εδώ σε αυτόν τον ιστορικό ναό την καθεδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής η Μεγάλη και Αποστολική Οικογένεια του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου. Εδώ στα Αγία χώματα του Αγίου Σάββα που σαν σήμερα πριν από 15 χρόνια πανηγυρίζαμε με μεγάλη χαρά την άξια και δίκαιη εκλογή σας ως 115ος Ιάκωβος του Αγίου Μάρκου. Ήταν ένα ηλιόλουστο και ευλογημένο Σάββατο», είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επιτροπος Καϊρου Νικόδημος, διαβάζοντας τον πανηγυρικό της ημέρας.

Την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Καβαλής και η Γενική Γραμματέας κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου. Επίσης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κ. Χρίστος Παπαδόπουλος και ο δάσκαλος και τ. αναπληρωτής Συντονιστής Εκπαίδευσης Β. Αφρικής και Μ. Ανατολής κ. Τ. Αναστασίου.

Πηγή: ekkairo.org

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: