Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 6:26

Συγκίνηση στη χειροτονία του αρχιγραμματέα, Επισκόπου Ωρεών Φιλοθέου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον μητροπολιτικό ναό Αθηνών η εις επίσκοπον χειροτονία του Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου, αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο νέος Επίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, στον χειροτονητήριο λόγο του, αφού αναφέρθηκε στις διαρκείς σωτηριώδεις παρεμβάσεις του Θεού στη ζωή του από τα παιδικά του χρόνια μέχρι ακόμα και σήμερα, έδωσε την υπόσχεση να παραμένει πιστός, να μην εγκαταλείψει τον αγώνα, έστω κι αν αισθάνεται ότι πολλές φορές οι δυνάμεις του τον εγκαταλείπουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ORTHODOXIA.INFO

Ευχαρίστησε ευγνωμόνως τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την πατρική αγάπη και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την αποδοχή στην εισήγηση του Αρχιεπισκόπου προς το πρόσωπό του.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο λέγοντας πως “Ἕνα «εὐχαριστῶ» εἶναι μικρό, ἀλλά καί τόσο ἐκφραστικό τῆς ἀγάπης τοῦ γιοῦ πρός τόν πατέρα του”. Ευχαρίστησε τους ιερείς της μητροπόλεως Χαλκίδος με τους οποίους ήταν συνοδοιπόρος και συνεργάτης επί σειρά ετών.

Δεν παρέλειψε να εκδηλώσει τον σεβασμό του προς τον Οικουμενικό Θρόνο, ευχαριστώντας για την παρουσία του υπογραμματέως της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, π. Γρηγορίου.  

Μνημόνευσε τους κεκοιμημένους μητροπολίτες Χαλκίδος Χρυσόστομο (Βέργη) που τον προχείρησε αναγνώστη, “στο πρόσωπό του οποίου αντίκρισα πρώτη φορά Επίσκοπο στη ζωή μου”, τον μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο τον οποίο γνώρισε σε μικρή ηλικία σε δύσκολες οικογενειακές στιγμές, αλλά και τον μακαριστό Μητροπολίτη Ιωαννίνων κυρό Θεόκλητο, πού «μυστικῷ τῷ τρόπῳ» τον οικοδόμησε πνευματικά.

Ο κ. Ιερώνυμος, με αφορμή τις εικόνες που ξεδίπλωσε ο εψηφισμένος επίσκοπος, αναφερόμενος και στην προσωπική του πορεία, τόνισε την παρουσία της υποστάσεως και των σημείων του Θεού στη ζωή ενός υποψηφίου κληρικού. Αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο από την περίοδο που υπηρετούσαν στις γειτονικές μητροπόλεις Θηβών και Χαλκίδος, καθώς και στους εκλεκτούς συνεργάτες που από τότε είχε διαπιστώσει πως υπηρετούσαν στη Μητρόπολη Χαλκίδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε πως τα χαρίσματα του εψηφισμένου και ο  εσωτερικός πλούτος του έγιναν ο λόγος που οδήγησε τόσο τον ίδιο όσο και τους άλλους ιεράρχες να τον αξιολογήσουν θετικά και να τον προκρίνουν αρχικά στη θέση του αρχιγραμματέως και έπειτα στη θέση του βοηθού Επισκόπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Κάλεσε, τέλος, τον χειροτονούμενο να έχει υπομονή στις κακουχίες και να παίρνει δύναμη από την Αγία Τράπεζα, ευχόμενος να αυξήσει τα τάλαντά του (όπως εξάλλου έκανε μέχρι σήμερα), να μην τα κρατήσει για τον εαυτό του αλλά να τα χαρίσει στον λαό του Θεού που τα έχει ανάγκη.

Στην ακολουθία παρέστησαν πολλοί κληρικοί από την Χαλκίδα, τους Ωρεούς, γενέτειρα του νέου Επισκόπου, αλλά και την Κύμη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ