Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:08

Στόχος διαρρηκτών η κατοικία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στόχος διάρρηξης έγινε το περασμένο Σάββατο η οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Η προσωπική οικία του βρίσκεται στην γειτονιά των Θεραπείων, σε μια πολύ καλά φυλασσόμενη περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Φανάρι, τρεις μασκοφόροι διέρρηξαν το περασμένο Σάββατο την οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, την ώρα που εντός του σπιτιού βρισκόταν η οικονόμος, η οποία και αντιλήφθηκε τους διαρρήκτες. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα και περιπολικό έσπευσε στο σημείο και ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των διαρρηκτών. Ωστόσο, η διάρρηξη γεννά ερωτήματα.

Πληροφορίες της ομογενειακής εφημερίδας «Ανατολή» αναφέρουν ότι η διάρρηξη έγινε την ώρα που ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμμετείχε σε κοινωνική εκδήλωση το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Όπως κατέγραψαν οι κάμερες κλειστού κυκλώματος, τρεις μασκοφόροι διέρρηξαν την οικία, ενώ στο εσωτερικό της βρισκόταν η οικονόμος, η οποία και αντιλήφθηκε τους διαρρήκτες.

Οι μασκοφόροι έψαξαν τους χώρους της οικίας, όμως δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα εάν έκλεψαν, μιας και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αφαίρεσαν κάποιο αντικείμενο.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία, η οποία αναζητεί τα ίχνη των διαρρηκτών.

Η πατριαρχική προσωπική κατοικία βρίσκεται σε συγκρότημα κατοικιών φυλασσόμενων από ιδιωτική ασφάλεια. Είναι εύλογο να προκληθούν ερωτήματα για τον τρόπο που κατάφεραν οι διαρρήκτες να δράσουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το προσωπικό της ιδιωτικής ασφάλειας.

Επειδή στο παρελθόν έχουν σημειωθεί αρκετές περίεργες διαρρήξεις σε οικίες και γραφεία διακεκριμένων ομογενών, είναι εύλογες οι συνειρμικές σκέψεις για το συμβάν.

Όμως εάν λάβουμε υπόψιν ότι ο Πατριάρχης είναι ένας θρησκευτικός ηγέτης παγκόσμιου βεληνεκούς και το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι το κράτος μεριμνά για την ασφάλεια των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων, προκαλεί σοβαρή ανησυχία αυτή η παραβίαση του οικιακού ασύλου του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Πόσο μάλλον που πρόσφατα έχουν πληθύνει τα άρθρα και δημοσιεύματα κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ πριν λίγες μέρες στη Χάλκη πραγματοποιήθηκε από τον ημικρατικό φορέα Ίδρυμα Τουρκικής Ιστορίας, συνέδριο μίσους κατά του Πατριαρχείου και της Θεολογικής Σχολής Χάλκης.

Το ερώτημα που τίθεται μετά την τελευταία διάρρηξη, είναι εάν το πανίσχυρο κράτος της Τουρκίας μπορεί να παρέχει επαρκή ασφάλεια στον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον ιδιωτικό του χώρο, που είναι και η οικία.

Για τους παραπάνω λόγους αναμένεται με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της έρευνας που διεξάγει η αστυνομία για τους διαρρήκτες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ