Υποχώρησε η Μητρόπολη Χίου σε ότι αφορά στο «ευλογόσημο» των 5 ευρώ για γάμους και βαπτίσεις. Μετά τις αντιδράσεις των ιερέων το θέμα αποσύρθηκε από τη χθεσινή Ιερατική Σύναξη.

Όπως γράψαμε προχθές,  ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος αποφάσισε να εκτυπώσει και να μοιράσει πιστοποιητικό που θα φέρει την υπογραφή του για όσους γάμους και βαπτίσεις τελούνται σε εκκλησίες της Χίου. Το συγκεκριμένο πιστοποιητικό θα είχε αντίτιμο 5 Ευρώ και αυτό προκάλεσε αντιδράσεις ακόμα και στους ιερείς του νησιού.

Τελικά, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα “ΠΟΛΙΤΗΣ”, το θέμα ενώ αναμένονταν να συζητηθεί στη χθεσινή Ιερατική Σύναξη, δεν συζητήθηκε τελικά με τον Μητροπολίτη να ξεκαθαρίζει ότι θέμα της Μητρόπολης το οποίο δημοσιοποιείται στα Μέσα Ενημέρωσης δεν πρόκειται να απασχολήσει την Ιερατική Σύναξη.

Οι ιερείς τόνισαν ότι η έγγραφη ευλογία του Μητροπολίτη δίδεται και σε άλλες Μητροπόλεις της Ελλάδας χωρίς όμως κάποιο αντάλλαγμα όπως για παράδειγμα η Μητρόπολη της Κηφισιάς.

Η άρνηση του Μητροπολίτη να συζητηθεί το θέμα στην Ιερατική Σύναξη, δεν φαίνεται πάντως να «παγώνει» την καθιέρωση του «ευλογόσημου» καθώς ο Μητροπολίτης Μάρκος όπως δήλωσε στην εφημερίδα “ΠΟΛΙΤΗΣ”, η μη συζήτηση του θέματος βασίστηκε σε συνοδική απόφαση επί Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου η οποία προβλέπει ότι εκκλησιαστικό θέμα δημοσιευμένο στον Τύπο πριν συζητηθεί από αρμόδιους εκκλησιαστικούς φορείς δεν συζητείται. «Αν εσυζητείτο θα ανταλάσσοντο απόψεις οι οποίες θα οδηγούσα σε λυσιτελέστερη ρύθμιση του ζητήματος»

Ετικέτες: