Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022 | 6:50

Στο Φανάρι η ομάδα εργασίας του ΠΣΕ για την Παγκόσμια Αποστολή & τον Ευαγγελισμό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη είχε την προηγούμενη εβδομάδα η ομάδα εργασίας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ) για την Παγκόσμια Αποστολή και τον Ευαγγελισμό προκειμένου να διερευνήσει περαιτέρω τον τόπο και το προφίλ της μεταμόρφωσης της μαθητείας στη ζωή και το έργο των Εκκλησιών παγκοσμίως.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η ομάδα για τη “Μεταμόρφωση της Μαθητείας” εργάστηκε πάνω στη σύνταξη εγγράφου που θα μπορούσε να απεικονίσει καλύτερα τη μορφή της μαθητείας υπό το φως της έκκλησης της Αρούσα (Arusha Call).

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η ομάδα επισκέφθηκε στο Φανάρι τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, ο οποίος συζήτησε με τα μέλη της τη διαδικασία σύνταξης μιας δήλωσης για τη μεταμόρφωση της μαθητείας. Μεταξύ των βασικών πτυχών που εξετάστηκαν ήταν η απο-κεντροποίηση της μαθητείας, η αναζήτηση καλών ειδήσεων κάτω από αποικιακές σκιές και η πνευματικότητα της μαθητείας.

Η ομάδα εξέτασε, επίσης, από αποστολική άποψη, το θέμα της προσεχούς συνέλευσης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιάν «Η αγάπη του Χριστού οδηγεί τον κόσμο στη συμφιλίωση και την ενότητα».

Το σχέδιο δήλωσης θα υποβληθεί σε αναθεωρήσεις και επεξεργασία μέσα στους επόμενους μήνες. Το έγγραφο θα χρησιμοποιηθεί κυρίως – αλλά όχι μόνο – ως εφαλτήριο για τον σχεδιασμό διαφόρων τμημάτων της 11ης Συνέλευσης του ΠΣΕ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ