Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 | 15:49

Στο Φανάρι αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για ενημέρωση

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Την ευκαιρία να ακούσουν απευθείας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο και η Ομογένεια της Κωνσταντινουπόλεως, είχαν τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφθηκαν σήμερα το Φανάρι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η αντιπροσωπεία που αποτελούσαν η υπεύθυνη εξωτερικής πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής κ. Νάντια Βαλαβάνη, ο υπεύθυνος της Κ.Ο. για τα θρησκεύματα, βουλευτής κ. Γιάννης Αμανατίδης, και ο κ. Βαγγέλης Καλπαδάκης, διπλωματικός σύμβουλος του κ. Α. Τσίπρα ενημερώθηκαν διεξοδικά από τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τα κεντρικά θέματα του Πατριαρχείου, ιδιαίτερα για την ανάγκη, όσο και για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική μειονότητα στη Τουρκία σε σχέση με τα εκπαιδευτικά και περιουσιακά δικαιώματα της.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, τα μέλη της αντιπροσωπείας εξέφρασαν στον Πατριάρχη το ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα αυτά και με τη σειρά τους επεσήμαναν το πρόβλημα της επιδεινούμενης ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.

Τόνισαν επίσης ότι σήμερα αυξάνονται στην Ευρώπη οι φωνές που ζητούν τερματισμό της πολιτικής της λιτότητας, που οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο, καθώς και απελευθέρωση πόρων για απασχόληση και ανάπτυξη προς όφελος των λαών.

Η αντιπροσωπεία συζήτησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη τις επιπτώσεις της ευρύτερης ανάφλεξης στην περιοχή, με την ενίσχυση των μεταναστευτικών ρευμάτων προς την Ελλάδα, την Τουρκία και άλλες μεσογειακές χώρες της Ευρώπης, καθώς και σχετικά με τις διώξεις ολόκληρων πληθυσμών της περιοχής από τους τζιχαντιστές, ανάμεσα τους και χριστιανών που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μετά από χιλιάδες χρόνια.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας ενημέρωσαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη σχετικά με το ταξίδι τους τις επόμενες δύο μέρες, στο πλαίσιο και της αποστολής του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στα Τουρκοσυριακά σύνορα για την διερεύνηση πρωτοβουλιών στήριξης των προσφύγων, που έχουν κατακλύσει την περιοχή προερχόμενοι από το πολιορκημένο Κομπάνι.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Μιχάλης Καραγιάννης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ