Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 | 21:42

Στο Ρέθυμνο η Κινητή Ιατρικη Μονάδα του Αννουσάκειου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Κατόπιν σχετικής προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου και με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, Προέδρου Δ.Σ. του Αννουσάκειου Ιδρύματος η Κινητή Ιατρική Μονάδα του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, ευγενής χορηγία της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, μετέβει στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στην κωμόπολη Φουρφουρά της πρώην επαρχίας Αμαρίου.

Στα πλαίσια της ανωτέρω επίσκεψης και σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων, τον Ιατρικό Σύλλογο Ρεθύμνου αλλά και με το Πολιτιστικό και Κοινωνικό Κέντρο Αμαρίου «Ο Άγιος Νεκτάριος» υλοποιήθηκε δωρεάν ιατρική εξέταση από διεπιστημονική ιατρική μονάδα που στελεχώθηκε από τον κ. Γεώργιο Στεφανάκη, Ειδικό Καρδιολόγο, Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου, την κ. Ελευθερία Αντωνάκη, Παθολόγο, Ιατρό Π.Ε.Δ.Υ Ρεθύμνου, την κ. Αγγελική Κωστάκη-Καλησπεράκη, Ειδική Πνευμονολόγο, τον Αντώνιο Παπουτσιδάκη, Χειρούργο Ορθοπεδικό-Αθλίατρο καθώς και με την συμβολή του επιστημονικού προσωπικού του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου. Κατά το διήμερο παραμονής της Μονάδας στο Φουρφουρά δόθηκε η δυνατότητα σε δεκάδες κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να τύχουν των ανωτέρω εξετάσεων.

Η Κινητή Ιατρική Μονάδα διαθέτει σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει (Υπέρηχο, (άνω-κάτω κοιλιάς, θυρεοειδή αδένα, ωοθηκών, μαστού), Καρδιογράφο, Υπέρηχο καρδιάς, Διαφανοσκόπιο, Αγγειολογικό Doppler, Ωτοσκόπιο, Οφθαλμοσκόπιο, Λαρυγγοσκόπιο, Μόνιτορ ασθενή, Σπιρόμετρο, κ.α. Στοχεύει στην παροχή υπηρεσιών πρωτογενούς πρόληψης, πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κοινωνικής φροντίδας και συμβουλευτικής μέριμνας με απώτερο σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής, την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης, συμβάλλοντας στην ισότιμη συμμετοχή των ευάλωτων πληθυσμών στην ιατρική περίθαλψη, την ενημέρωση, την αποκατάσταση και υποστήριξη τους αλλά και τον προσανατολισμό του στις υπηρεσίες του συστήματος υγείας και κοινωνικής φροντίδας.

Ο επιχώριος Μητροπολίτης Σεβ. Λάμπης κ. Ειρηναίος ευχαρίστησε το Αννουσάκειο Ίδρυμα δια την ευεργετική αυτή προσφορά για τον τόπο, ο δε Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Καθηγούμενο της Ι. Μ. Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, καθώς η «προσφορά αυτή αγάπης της Ι. Μ.Μονής Βατοπαιδίου χαρίζει σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας χαμόγελα χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας», όπως σημείωσε ο Σεβασμιώτατος Κισάμου κ. Αμφιλόχιος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ