“Έχουμε καθήκον ως Έλληνες, ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι και ως Εκκλησία να συμπαρασταθούμε στις προσπάθειες της Δ.Σ.Ο”, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σε συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα με τα νέα μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.

Ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας και βουλευτής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ κ. Ιωάννης Αμανατίδης, συνοδευόμενος από τρία μέλη ενημέρωσαν τον Αρχιεπίσκοπο για τους στόχους και τους σκοπούς της Δ.Σ.Ο.

“Επισκεφθήκαμε τον Αρχιεπίσκοπο για να ζητήσουμε την ευλογία και τις συμβουλές του στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας η ελληνική αντιπροσωπία στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας”, συμείωσε ο κ. Αμανατίδης.

Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στη σημαντική παρουσία του κοινοβούλιου στην Ορθόδοξη ζωή λέγοντας “για το έργο που γίνεται μεταξύ των κοινοβουλίων, όπου βρίσκονται ορθόδοξοι λαοί, ορθόδοξες Εκκλησίες. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο χρειαζόμαστε αυτήν την δύσκολη εποχή. Ο ρόλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας είναι πολύ ουσιαστικός και χρειάζεται αυτή η προσπάθεια γιατί είναι ένα μήνυμα θάρρους και αισιοδοξίας. Έχουμε καθήκον ως Έλληνες, ως Χριστιανοί ορθόδοξοι και ως Εκκλησία να συμπαρασταθούμε σε αυτήν την προσπάθεια”.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: