Πανηγυρική τιμήθηκε σήμερα στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Περιστερίου, η μνήμη του Αγίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία. Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο οικείος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος. Στο ναό από χθες τίθενται σε προσκύνηση Ιερά λείψανα των Αγίων Ελευθερίου και Τρύφωνος από την Μητρόπολη Σύρου.

Τον Θείο Λόγο εκφώνησε ο π. Νεκτάριος Γεωργογιάννης, ο οποίος με αφορμή τον βίο του Αγίου Γερασίμου, τόνισε πως: “Οι ζωές των Αγίων μοιάζουν μεταξύ τους, στην αγάπη προς τον Θεό, στην αυταπάρνηση και στην προσήλωση. Για αυτό το σώμα τους έγινε κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος”.

Πρόσθεσε επίσης ότι “Οι Άγιοι φυλατούν Θερμοπύλες σε κάθε σημείο. Ακόμη και αν ολοκληρώθηκε η επίγεια ζωή τους, βρίσκονται παρόντες ανάμεσα στους ανθρώπους και τα θαύματα είναι μια μεγάλη απόδειξη αγάπης προς αυτούς”.

Κλείνοντας, συνεχάρη εκ μέρους του ιερού κλήρου, τον εορτάζοντα Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Περιστερίου και προϊστάμενο του Ναού Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Καραμολέγκο, για το έργο το οποίο επιτελεί και του μετέφερε τις ευχές όλων των κληρικών.

Λίγο πριν την απόλυση, ο κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε και αυτός με τη σειρά του στο πνευματικό του τέκνο “Έτη πολλά και ταχεία στέψη σε Επίσκοπο”.

Έψαλλε ο Πρωτοψάλτης Ζαχαρίας Κοντοφρύδης και μέλη της χορωδίας του.

Τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Μεγαλομαρτύρων Ελευθερίου και Τρύφωνος του Αναργύρου, θα παραμείνουν στον Ναό προς προσκύνηση, μέχρι την Κυριακή 23 του μηνός, όπου και θα αναχωρήσουν για την Άνδρο.