Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 | 15:07

Στο Μετόχι του Πατριαρχείου στην Αθήνα γιόρτασε τα γενέθλιά του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με Πατριαρχικό συλλείτουργο γιόρτασε και φέτος τα γενέθλιά του ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος ο Β’ που τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στο Μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κυψέλη.

Με τον εορτάζοντα Πατριάρχη συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος, Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, Μέμφιδος κ. Νικόδημος, Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος, Πηλουσίου κ. Νήφων, Καρθαγένης κ. Μελέτιος, Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος, Γουινέας κ. Γεώργιος και ο Επίσκοπος Μπραζαβίλ κ. Παντελεήμων.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν επίσης οι Μητροπολίτες Αξώμης κ. Πέτρος, Ζάμπιας κ. Ιωάννης και Σουδάν κ. Σάββας ενώ στο ιερό βήμα παρέστη ο εψηφισμένος Επίσκοπος Βαβυλώνος και νέος Πατριαρχικός επίτροπος Καΐρου κ. Θεόδωρος.

Ο Πατριάρχης λίγο πριν το τέλος τίμησε τους Μητροπολίτες Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρο και Μποτσουάνας κ. Γεννάδιο με την ανώτατη τιμή του Ταξιάρχη και παράλληλα ανακήρυξε την κ. Αικατερίνη Μπελεφάντη– Σοφιανού ευεργέτιδα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, απονέμοντάς της τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, αναγνωρίζοντας έτσι την πολίτιμη προσφορά της στο Πατριαρχείο.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πατριαρχης κ. Θεόδωρος τέλεσε τον αγιασμό για τα θυρανοίξια του νέου Αρχονταρικίου και του Γραφείου του Πατριάρχου, προσφορά της Αικατερίνη Μπελεφάντη– Σοφιανού.

Αμέσως μετά, ο κ. Θεόδωρος δέχτηκε ευχές από όλους για τα γενέθλιά του, ανταποδίδοντας πάντα με το μεγάλο Πατριαρχικό χαμόγελό του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ