Με Πατριαρχικό συλλείτουργο γιόρτασε και φέτος τα γενέθλιά του ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος ο Β’ που τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στο Μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κυψέλη.

Με τον εορτάζοντα Πατριάρχη συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος, Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, Μέμφιδος κ. Νικόδημος, Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος, Πηλουσίου κ. Νήφων, Καρθαγένης κ. Μελέτιος, Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος, Γουινέας κ. Γεώργιος και ο Επίσκοπος Μπραζαβίλ κ. Παντελεήμων.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν επίσης οι Μητροπολίτες Αξώμης κ. Πέτρος, Ζάμπιας κ. Ιωάννης και Σουδάν κ. Σάββας ενώ στο ιερό βήμα παρέστη ο εψηφισμένος Επίσκοπος Βαβυλώνος και νέος Πατριαρχικός επίτροπος Καΐρου κ. Θεόδωρος.

Ο Πατριάρχης λίγο πριν το τέλος τίμησε τους Μητροπολίτες Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρο και Μποτσουάνας κ. Γεννάδιο με την ανώτατη τιμή του Ταξιάρχη και παράλληλα ανακήρυξε την κ. Αικατερίνη Μπελεφάντη– Σοφιανού ευεργέτιδα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, απονέμοντάς της τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, αναγνωρίζοντας έτσι την πολίτιμη προσφορά της στο Πατριαρχείο.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πατριαρχης κ. Θεόδωρος τέλεσε τον αγιασμό για τα θυρανοίξια του νέου Αρχονταρικίου και του Γραφείου του Πατριάρχου, προσφορά της Αικατερίνη Μπελεφάντη– Σοφιανού.

Αμέσως μετά, ο κ. Θεόδωρος δέχτηκε ευχές από όλους για τα γενέθλιά του, ανταποδίδοντας πάντα με το μεγάλο Πατριαρχικό χαμόγελό του.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.