Βαλκάνια

Στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης Αντιοχείας

Ειρηνική επίσκεψη πραγματοποιεί από σήμερα στην Εκκλησία της Σερβίας, ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης, που έφτασε σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου.

Τον υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Ειρηναίος, Σέρβοι επίσκοποι και οι πρεσβευτές της Συρίας και του Λιβάνου στο Βελιγράδι. Τον Πατριάρχη Ιωάννη συνοδεύουν οι Μητροπολίτες Άκκρας Βασίλειος, και Νέας Υόρκης Ιωσήφ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι δυο Προκαθήμενοι θα διεξάγουν επίσημες συνομιλίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δύο Εκκλησίες, καθώς και η Ορθοδοξία στο σύνολό της, μεταξύ των οποίων οι αιτίες και οι συνέπειες του πολέμου της Συρίας και της μεγάλης εξόδου του λαού της Μέσης Ανατολής. οι αρχηγοί των δύο Εκκλησιών.

Ο κ. Ιωάννης θα γίνει δεκτός από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, ενώ θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Διδάκτωρ Φιλοσοφίας.

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου θα τελεσθεί Πατριαρχικό συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Η ειρηνική επίσκεψη του Πατριαρχη αντιοχείας θα διαρκέσει μέχρι της 19 Οκτωβρίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Πατριαρχειο Σερβίας

ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑ... ΜΥΣΤΙΚΟ

Η επιλογή της άσκησης ανεξάρτητης και αδέσμευτης δημοσιογραφίας, δεν είναι ο εύκολος δρόμος. Για εμάς στο www.orthodoxia.info όμως, είναι η επιλογή μας. Αντιμετωπίζουμε τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και πορευόμαστε με αυτήν την Αρχή. Τα διαδικτυακά Μέσα, παρά το γεγονός πως δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα βαριά τυπογραφικά έξοδα, έχουν άλλες ανάγκες, εξίσου απαιτητικές και κοστοβόρες αρκετές φορές. Η συντήρηση μιας ιστοσελίδας όπως το www.orthodoxia.info δεν είναι φθηνή υπόθεση. Όπως και η διατήρηση της ανεξαρτησίας του η οποία για εμάς είναι ανεκτίμητη.

Ο μόνος σύμμαχος στον οποίο μπορούμε να απευθυνθούμε ώστε να στηρίξει την λειτουργία του ειδησεογραφικού αυτού κόμβου δεν είναι άλλος παρά όλοι εκείνοι που μας στηρίζουν με την εμπιστοσύνη τους. Εσείς... οι αναγνώστες μας!

Αν λοιπόν κάθε μια και κάθε ένας από εμάς που μας διαβάζετε μας στηρίξετε ενισχύοντας οικονομικά την προσπάθεια, τότε κι εμείς θα μπορέσουμε να νιώσουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ (PAYPAL)

ή μέσω Τραπέζης: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ | GR5501101570000015700389115 Δικαιούχος : ΑΕΝΑΟΣ Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθοδόξου Πολιτισμού

*Το www.orthodoxia.info είναι μια δράση του Οργανισμού Ανάδειξης Ελληνικού & Ορθοδόξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ» ο οποίος είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα την Αθήνα.

Related posts

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας «συνάντησε» τον Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο

Σπύρος Παπαγεωργίου

Aντιοχείας: «Η επίσκεψή μας είναι μήνυμα ειρήνης και ενιαίας μαρτυρίας στον κόσμο»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Αντιοχείας: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία θα παραμείνει μάρτυρας της αλήθειας»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Τις πρεσβείες Συρίας και Λιβάνου στο Βελιγράδι επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Αντιοχείας

Σπύρος Παπαγεωργίου

Επίσκεψη του εψηφισμένου Μητροπολίτη στον προκάτοχό του

Την Εκκλησία της Σερβίας θα επισκεφθεί ο Πατριάρχης Αντιοχείας