Κυ, 23/06/24 | 16:45

Στο Άγιο Όρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο Άγιο Όρος βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιώντας προσκύνημα που ήταν ήδη προγραμματισμένο για τον Οκτώβριο, ωστόσο οι πολιτικές εξελίξεις δεν επέτρεψαν να γίνει.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, έγινε δεκτός από την Ιερά Κοινότητα και στο Πρωτάτο των Καρυών προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί», ενώ στη συνέχεια παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν του.

Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε διαδοχικά της Μονές Ιβήρων και Σταυρονικήτα, ενώ κατέλυσε στη Μονή Ξενοφώντος. Ο κ. Μητσοτάκης συνοδεύεται από τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Κώστα Τσιάρα και τον δ/ντη του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριο Λαζαρίδη. Μάλιστα η επίσκεψή του στη Ιερά Μονή Ξενοφώντος συμπίπτει με την τεσσαρακοστή επέτειο της ηγουμενίας του Ηγουμένου Γέροντος Αλεξίου Ξενοφωντινού.

Στην προσφώνησή του ο πρωτεπιστάτης Βαρνάβας από τη Μονή Βατοπεδίου ευχήθηκε η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Άγιον Όρος να αποτελέσει σταθμό στην προσωπική του πορεία και μαρτυρία για την ακατάβλητη δύναμη της πίστης στο Θεό.
Αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή του Αγίου Όρους και είπε χαρακτηριστικά: “στο Άγιον Όρος ζει το Βυζάντιο”. Αναφερόμενος, δε, σε όσους κυβερνούν είπε ότι αυτοί πρέπει να κυβερνούν με την αγάπη και όχι με τη βία. Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, για τη θέση που κατέχει, τον κάλεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Στην αντιφώνησή του προς τους πατέρες της Ιεράς Κοινότητας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:

“Στην Παναγία προσεύχομαι με βαθύτατο σεβασμό και ταπείνωση ενώπιον της προστάτιδας του ιερού αυτού τόπου της Παναγίας του Άξιον Εστί, ζητώντας την ευλογία και τη στήριξή της για το έθνος μας, την πατρίδα μας, αλλά και ολόκληρο το λαό μας. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που στην Ελλάδα μας βρίσκεται αυτή η χερσόνησος, μοναδική στο χάρτη της οικουμένης, και εσείς, θεματοφύλακες της παράδοσης, με τη συνεχή παρουσία και προσφορά σας για χίλια και πλέον χρόνια, διατηρείτε αναλλοίωτη την ορθόδοξη πίστη και παράδοση, την ορθόδοξη αλήθεια, το ορθόδοξο ήθος, προσευχόμενοι αδιαλείπτως για όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους, προσευχόμενοι όμως ιδιαιτέρως για εμάς τους Έλληνες, για τους οποίους τα δύσκολα αυτά χρόνια τα οποία διανύουμε, ο Άθως με τα μοναστήρια του αποτελεί έναν τόπο βαθιάς γαλήνης και πνευματικής ησυχίας, έναν τόπο θρησκευτικής κατάνυξης αλλά και ανάτασης ψυχής, μια πηγή παρηγοριάς αλλά και έναν φάρο ελπίδας για όλους τους Ορθόδοξους.

Δεν ήρθαμε εδώ πέρα σήμερα ως πολιτικοί να μιλήσουμε με λόγια πολιτικά. Ήρθαμε ως Έλληνες πολίτες, αλλά πρωτίστως ήρθαμε ως πιστοί, να σας απευθύνουμε λόγους καρδιάς. Θέλω να γνωρίζετε ότι είμαστε δίπλα σας, είμαστε στο πλευρό σας, γιατί η Αθωνική Πολιτεία, το περιβόλι της Παναγιάς μας, με την ανεξάντλητη πνευματικότητά του, μας καθιστά όλους υπόχρεους και υπόλογους απέναντί του”, ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: “Και πάλι σας ευχαριστούμε για όλα, σας ευχαριστούμε γι’ αυτή την πολύ θερμή υποδοχή και ζητάμε με πολύ σεβασμό, με πολλή αγάπη, με πολλή τιμή, τις ευχές και τις προσευχές σας, πρώτα από όλα για όλους τους Έλληνες και τον τόπο μας και μετά για εμάς τους ταπεινούς προσκυνητές”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ